Budget bestemmingen binnen Europa

 

Op vakantie gaan kost geld. Gelukkig hoef je niet voor iedere bestemming flink in de buidel te tasten. Met name binnen Europa is goed mogelijk om met een klein budget op vakantie te gaan. Lees verder om inspiratie op de toen voor aantal toffe budget bestemmingen binnen Europa

 

Riga- Letland

De eerste stad op ons lijstje is de hoofdstad van Letland, Riga. Het land is pas sinds 1991 onafhankelijk. Je vindt hier dan ook veel Russische, Duitse en andere Oost-Europese invloeden. Riga is ideaal voor een goedkope stedentrip. Voor ongeveer vijf euro per persoon kan je al uiteten. Ga je in de zomer naar Riga, vergeet dan ook zeker niet om het strand te bezoeken. De stad ligt namelijk aan zee.

 

Dubrovnik – Kroatië

De stad is vooral bekend van de hit serie Game Of Thrones. Net als Riga is ook Dubrovnik is een toffe budget bestemming. Maak je eigen Game of Thrones tour of ga samen met vrienden een boot hurenin Kroatië. Een sloepje huren, eten inslaan en gezellig een dagje het water op. Een mooie kans om te stad van een andere kant te zien.

 

Boedapest – Hongarije

De volgende stad is ook in Oost-Europa te vinden, dit is namelijk Boedapest. Bezoek je Boedapest dan is het parlementsgebouw niet te missen. Kijk in de avond vanaf de Donau naar het prachtig verlichte gebouw en doe overdag een tour om het paleis van binnen te zien. Wil je snel een overzicht van de stad, ga dan voor een free walking tour. Elke dag vertrekken vanaf verschillende punten gratis walking tours. Een lokale gids laat je dan alle leuke plekken van de stad zien.

 

Athene – Griekenland

De Griekse hoofdstad werd uitgeroepen tot de goedkoopste stad van West- Europa. Bezoek de tempels op het Akropolis of relax in een van de parken in het midden van het centrum. Uiteten doe je ook hier een goedkoper dan in Nederland. Zo ben je voor een drie-gangendiner met een fles wijn ongeveer 20 euro per persoon kwijt.

 

 

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *