De perfecte zomertuin

 

De zon gaat deze week al wat vaker schijnen, de zomer komt er dus echt aan! Dit betekent dus wel dat de meeste tuinen wel een opknapbeurt kunnen gebruiken om deze weer zomerklaar te maken. Maar wat kan er dan zowel allemaal gedaan worden? Hieronder is er een overzicht gemaakt zodat jouw tuin weer helemaal klaar is voor de zomer.

 

Meubels

Bij het opknappen van je tuin is het wel even belangrijk om te kijken naar alle meubels. Zijn je ligbedden bijvoorbeeld nog wel goed? Staat je tuinhuis er nog mooi bij? Check dit allemaal even voordat het seizoen weer begint. Als je dit allemaal nog moet aanschaffen terwijl het 26 graden is, kan dit heel frustrerend zijn.

 

Onkruid

Tijdens de winter heeft alles natuurlijk kunnen groeien, zonder dat iemand dit weg had gehaald. Haal dan even al het onkruid weg en vervang bij dit proces ook de zo nodige stenen die kapot zijn gegaan.

 

Schoonmaken

De tegen zijn ook een beetje vies geworden in de winterperiode. Controleer daarom even de tegels. Bij het zien van een vies groen laagje moeten de schoonmaakspullen wel even uit de kast gehaald worden. Als het echt heel vies is, zou je een hogedrukspuit kunnen gebruiken. Zijn de tegels niet heel vies? Dan kan je gewoon heet water over de tegels gooien en dit goed schrobben met een bezem. Ook de tuinmeubels kunnen een beetje stoffig geworden zijn. Haal hier dan ook een doekje met heet water overheen.

 

Bloemen

Om je tuin ook een beetje opvrolijken, doet een bloemetje altijd goed. Koop daarom dit jaar vroeg de bollen zodat zij alle tijd hebben om te groeien.

 

Genoeg te doen voor dit zomerseizoen dus!

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *