Ben je binnenkort van plan om op reis te gaan? Waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe zorg je ervoor dat je niks vergeet? In deze blog geven je een aantal tips.

Tip 1: opladen en back-uppen van je apparatuur

De avond voor vertrek is het handig om al je elektronische apparatuur op te laden. Ook een handig moment om te checken of je overal een back-up van hebt. Zo staan er op de geheugenkaart van je camera misschien nog wel foto’s die je nog niet hebt opgeslagen. Ook is et slim om te kijken of je je telefoon hebt geback-upt. Mocht je onderweg erachter komen dat je te weinig ruimte hebt, dan kun je foto’s wissen om ruimte te maken voor nieuwe. En dat dan zonder dat je zorgen hebt over de back-up. Vergeet niet om na het opladen van al je apparaten ook de juiste snoeren mee te nemen om ze op reis ook op te kunnen laden, wel zo handig!

Tip 2: Ga op tijd naar bed!

Ga niet te laat naar bed als je de volgende dag op tijd moet reizen. Reizen is gewoon vermoeiend en vergt veel energie. Als je goed bent uitgerust, kan je ook beter tegen irritaties en gedoe tijdens de reis. Zeker als je naar een bestemming gaat die een groot tijdsverschil heeft, doe je er goed aan om op tijd naar bed te gaan en goed uitgerust te zijn.

Tip 3: pak je identiteitsbewijs

Veel mensen vergeten het en komen pas bij het vliegveld erachter dat ze hun paspoort of identiteitskaart zijn vergeten. Meeste mensen die in bezit zijn van een rijbewijs, vergeten nog wel eens dat dat niet een geldig identiteitsbewijs is om mee te reizen. Je kan er mee de club in komen, je kan er mee aantonen wie je bent maar bij een douane is een rijbewijs niet geldig. Pak daarom altijd je paspoort de avond van te voren in, zo ben je er zeker van dat je hem niet vergeten bent! Zo voorkom je ellende, stress en gedoe bij de douane. Op vakantie gaan moest juist relaxed en leuk zijn. Zorg daarom voor zo min mogelijk stresspunten.

Check Grandlife voor meer travel inspiratie en tips.

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *