Vakantie, als je er eenmaal bent is het heerlijk ontspannen. Van te voren is het vaak inpakstress. Je wilt alles meenemen. Praktische zaken zoals de verbandtrommen, je eigen spulletjes, maar ook die van de kinderen moet je niet vergeten. Waarschijnlijk heb je al een hoop spullen verzameld, maar vergeet de entertainment spullen niet voor de kinderen. Je wilt natuurlijk wel optimaal kunnen genieten op vakantie en dan is het fijn als de kinderen zichzelf kunnen vermaken terwijl jij heerlijk een boekje leest.

Vervoer

Begin met spullen mee te nemen voor tijdens de reis naar je vakantiebestemming toe. Een reis kan erg stressvol zijn waarbij jij aan veel dingen moet denken. Je wilt niet een verveeld kind op het achterbank op het moment daat je net door de douane moet. Neem wat klein speelgoed mee dat je al in huis hebt. De kinderen kennen dit speelgoed en weten al precies wat ze ermee kunnen doen. Wees ervan bewust dat op vakantie gaan iets heel groots en speciaals is in het hoofd van je kind. Om van te voren al naar de vakantie toe te werken is het leuk voor kinderen als zij iets speciaals uit mogen zoeken voor de vakantie. Denk hierbij aan een puzzelboekje of een tijdschrift. De kinderen zullen het leuk vinden om zelf iets te mogen uitzoeken en ze zijn er een tijdje zoet mee gedurende de reis en later in de vakantie. Tot slot is het leuk als je een spelletje verzint om meeneemt voor bijvoorbeeld in de auto. Je kunt hier zelf aan meedoen en maakt van de reis een gezellige gebeurtenis. Autobingo is bijvoorbeeld een spel dat erg leuk is om te doen met elkaar.

Sport en spel

Op de vakantie bestemming kunnen de kinderen overal heen. Zorg ervoor dat zij ook dingen te doen hebben op de camping, het strand of in de kamer. Neem wat gezelschapsspelletjes mee om met elkaar te doen. Daarnaast is het ook erg leuk om sportspullen mee te nemen. Een voetbal, waterringen om op te duiken of een badminton setje zijn voorbeelden waarmee je kind kan spelen. Zoek ook uit wat voor accommodatie de bestemming aanbiedt. Vooral op campings heb je vaak veel sport en spel attributen. Bijna elke camping heeft wel een tafeltennistafel. Wees hierop voorbereid en neem een tafeltennisbatje en balletjes mee. Dankzij  deze extra spullen zal je weinig last hebben van hangende kinderen. De kinderen hebben het naar hun zin en jij krijgt de ontspannen vakantie die je zo verdiend had.  

Similar Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *