4 Ideale bestemmingen in Afrika voor een safari vakantie

Misschien stond de reis al jaren op uw bucketlist, of ben je al vaker in Afrika geweest en nu op zoek naar een nieuwe bestemming. Wat de reden ook is: een safari vakantie is waarschijnlijk een van de meest bijzondere vakanties die u ooit mee zult maken. Het is het droombeeld van veel vakantiegangers op weg naar Afrika, voor een van de mooiste ervaringen uit hun leven. In dit artikel leest je over 4 ideale bestemmingen voor de perfecte safari vakantie. 

Zuid-Afrika 

Een populaire en bekende safari bestemming voor veel mensen, is Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika zijn erg veel verschillende safarigebieden en is er dus voor ieder wel wat wils. Voor iedere doelgroep is hier een geschikte safari te vinden. Is het jouw eerste safari? Dan zijn er talloze geschikte beginner safari’s. Ben je juist een doorgewinterde reiziger en heb je al wat safari’s meegemaakt? Kies dan voor een gevorderde safari. Ook zijn er safari’s geschikt voor kinderen, jeepsafari’s, of wandelsafari’s. Zuid-Afrika is dus ontzettend veelzijdig en daarom een geliefde bestemming. Naast een safari zijn er in Zuid-Afrika ook talloze andere dingen te doen. Tijdens je reis kun je een mooie afwisseling maken tussen cultuur, natuur, strand en stad. Zuid-Afrika is van alle markten thuis! 

Tanzania 

Een van de beste safarilanden ter wereld is Tanzania. De jaarlijkse migratie in de Serengeti en de unieke Ngorongoro krater zijn slechts twee van de vele hoogtepunten die u tijdens een reis in Tanzania kunt ontdekken. Het land, dat in het oosten van Afrika ligt, behelst een overvloed aan prachtige nationale parken. Tijdens een safari heb je niet alleen kans om de Big Five te spotten, maar ook hyena’s, jakhalzen en koedoes. Het Serengeti National Park is dan ook het thuis van meer dan drie miljoen dieren en daarom een wereldberoemde plek. Naast Serengeti zijn er in Tanzania tal van andere parken en vind je er ook de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Een uitdaging die veel avontuurlijke reizigers op hun bucketlist hebben staan! 

Namibië

Namibië is hét bewijs dat woestijn absoluut niet saai hoeft te zijn. Sterker nog: Namibië staat bekend om haar mooie en diverse landschappen, die tijdens een rondreis ieder uur lijken te veranderen. Het bekendst is waarschijnlijk de Namib woestijn, beroemd om haar rode duinen. Maar een safari? Die kun je het beste doen in het wildrijke Etosha National park, waar je de kans krijgt om olifanten, zebra’s, leeuwen en antilopen te vinden. In Etosha vind je uitgestrekte witte zoutvlaktes en een grote hoeveelheid wilde dieren. Namibië is een nu nog onontdekte parel in Afrika, maar wordt steeds populairder. Een rondreis Namibië zal je voor altijd bijblijven. 

Botswana 

Botswana is een perfecte bestemming voor een avontuurlijke safari, zoals een wild rit in een jeep, een boot- of kanosafari of een safari te voet. Bijzonder is dat er geen directe vluchten op Botswana vliegen. Je vliegt dus op een ander land en rijdt vanaf daar Botswana in. Dat maakt het land ook uitermate geschikt voor een avontuurlijke self-drive vakantie. Met het comfort van een eigen auto rijd je het land door en op de route kun je stoppen voor plaatselijke wildritten, kanotochten of meerdaagse excursies met een gids die dieper het land in gaan. Er zijn parken waar je als gevorderde safari liefhebber het hart op kunt halen. Draai jij je hand niet om voor rijden door mul zand, rivieren en klei en weet jij je te redden in een four-wheel drive? Dan is Botswana voor jou de juiste plek. 

Ontdek Afrika tijdens uw ideale safari

Afrika biedt tal van mogelijkheden voor iedereen die graag een safari wil ervaren. Ga je graag avontuurlijk op reis, of heb je liever dat alles vooraf geregeld wordt? Het kan allemaal. Een safari in Afrika is anders dan iedere vakantie die je ooit hebt gehad. Met een koffer vol prachtige ervaringen stap je straks weer in het vliegtuig terug naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *