De Afrikaanse natuur en dieren ontdekken met een safari?

Altijd al op een avontuur gewild en de Afrikaanse natuur en dieren willen ontdekken? Maar kan je door het aanbod door de bomen het bos niet meer zien? Lees dan snel verder. Veel mensen associëren een safari met een lokale gids in een grote jeep op pad door de natuur opzoek naar de big 5. Er zijn echter tegenwoordig veel meer safari mogelijkheden, bijvoorbeeld een self-drive Tanzania safari, een treinsafari, een kanosafari of een wandelsafari. Daarnaast is het ook mogelijk uw eigen safari samen te stellen met parken die u wilt bezoeken.

Klassieke, maar self-drive safari

De klassieke safari is waarbij men op in een open jeep met een lokale gids de natuur in trekt op zoek naar de wilde dieren. Dit gebeurt vaak in een grote groep. Reist u liever alleen of met uw eigen familie of vrienden kunt u natuurlijk ook op prive of wel self-drive safari gaan. Hierdoor kunt u op uw eigen tempo en stoppen op de plekken waar u zelf wilt stoppen. Het enigste nadeel is dat u de kennis van een profesionele gids mist. Daarnaast kost het veel tijd en geld om alles te regelen voor u op vakantie gaat, maar dit kunt u ook laten regelen door een touroperator in te huren die onder andere een auto en accommodatie kan regelen.

Kanosafari

Een andere populaire mogelijkheid is de kano-safari. Verschillende nationale parken zoals de Mana Pools National Park biedt de mogelijkheid de natuur en dieren ter water te ontdekken. Hierbij moet u echter wel op uw hoede zijn voor de dieren in het water zoals nijlpaarden en eventueel krokodillen. Het kan dus slim zijn een ervaren gids in te huren die u leidt naar de mooiste plekjes van het park.

Voor de echte avonturiers: Wandelsafari

Houdt u wel van een beetje spanning en bent u een doorgewinterde avonturier met de kennis van de natuur en dieren in Afrika, dan is een wandelsafari de ideale mogelijkheid. Hierbij wandelt u zelf door het park heen onder leiding van een (gewapende) gids en bent u meer dan alleen een toeschouwer.

Voor de ontspannen, rustige ontdekkers: Treinsafari

Wilt u liever heerlijk ontspannen en in luxe genieten van de natuur en dieren? Dan is wellicht de treinsafari iets voor u. Er zijn verschillende soorten treinreizen zoals de Rovos, waarbij u onder het genot van een hapje en een drankje geniet van de prachtige vergezichten.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *