Wat moet je allemaal gezien hebben in Egypte? 

Wat moet je allemaal gezien hebben in Egypte? 

Ben je op zoek naar een heerlijke bestemming voor jouw komende zomervakantie? En wil je hierbij graag naar een land toe gaan waar je nog nooit geweest bent? Dan is mogelijk Egypte een prima optie voor je. In Egypte vind je meerdere badplaatsen waar je in heerlijke resorts en hotels kunt verblijven. Daarnaast valt er in Egypte ook heel veel te zien. 

Caïro 

De hoofdstad Caïro is absoluut een hoogtepunt in dit fraaie land. De stad is fraai, de stad is uniek en de stad herbergt veel bezienswaardigheden. Als je bijvoorbeeld meer over de historie van Caïro/Egypte wilt leren, kun je terecht in Het Egyptisch Museum. Dit is echt één van de meest indrukwekkende musea ter wereld. 

De piramides 

Ben je een bezoekje aan Caïro aan het brengen? Dan kun je dit het beste combineren met een bezoek aan de piramides van Sfinx. Deze piramides liggen namelijk op korte afstand van de hoofdstad van Caïro. Veel toeristen kiezen er tijdens hun Egypte vakanties voor om deze twee bezienswaardigheden met elkaar te combineren. 

Oases & woestijnen 

Ben je een ware liefhebber van indrukwekkende natuurgebieden? Dan is het aan te raden om naar één van de vele oases en woestijnen in Egypte te gaan. De Witte Woestijn, de Zwarte Woestijn en de Bahariya-oase zijn hierbij absolute aanraders. De Bahariya-oase bevindt zich overigens op korte afstand van de stad Caïro. Dit kun je dus prima combineren met de twee hierboven benoemde bezienswaardigheden. 

De Nijl 

Als je in Egypte van een heerlijke vakantie geniet, mag een bezoekje aan de Nijl eigenlijk niet ontbreken. Mogelijk is dit één van de bekendste wateren ter wereld; bovendien kun je op de Nijl een fraaie cruise- of boottocht maken. Iets wat zeker aan te raden is; je kijkt vanaf het water immers op een hele andere manier naar dit prachtige land.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *