5 redenen voor een rondreis door Indonesië

Indonesië, het land van prachtige culturen en natuurlijke wonderen, is een ideale bestemming voor reizigers. Van het verkennen van het weelderige regenwoud tot snorkelen in het kristalheldere water, Indonesië biedt een overvloed aan avonturen voor bezoekers. Hier zijn 5 redenen om je volgende vakantie naar Indonesië te plannen:

1. Verken het regenwoud

Het regenwoud in Indonesië is een van de meest diverse, biodiverse en spectaculaire regenwouden ter wereld. Het is de thuisbasis van veel verschillende soorten dieren en planten, waarvan sommige alleen in dit regenwoud te vinden zijn. Als je dit prachtige regenwoud wilt verkennen, moet je een bezoek brengen aan Manusela National Park.

Manusela National Park heeft een aantal geweldige wandelpaden die je door het hele park voeren, zodat je elk deel ervan kunt zien. Sommige delen zijn zelfs met de auto bereikbaar, dus als je meer geïnteresseerd bent in het leren kennen van de flora en fauna dan in wandelen, kun je het beste rondrijden of fietsen.

2. Snorkelen in kristalhelder water aan de kust

De beste tijd om te snorkelen in Indonesië is tijdens het droge seizoen (april-oktober) wanneer het water helder is en het zicht op zijn best is. De beste plekken om te snorkelen zijn aan de kust van Sanur op Bali, op Gili Trawangan of Gili Air.

3. Bezoek de oude tempels

De tempels van Indonesië zijn een van de beste bestemmingen voor een culturele onderdompeling.

De tempels van Indonesië zijn een populaire toeristische bestemming omdat ze een kijkje geven in de rijke en diverse cultuur. De architectuur is uniek en weerspiegelt vele eeuwen van invloeden van het hindoeïsme, het boeddhisme, het christendom tot de islam. Er zijn zoveel dingen te zien in dit prachtige land.

Als je echt een tempel moet en wil bezoeken moet je deze gezien hebben: de Borobudur-tempel. Dit is de grootste boeddhistische tempel in Indonesië en is van kilometers ver te zien. Gebouwd in 800 na Christus door koning Samaratunga als een monument voor zijn vader en moeder en om de leer van Boeddha te vieren, is het gebouwd als een gigantische piramide met drie niveaus en zes vierkante terrassen die door trappen met elkaar zijn verbonden.

4. Ontmoet de vriendelijke locals

Eén van de beste manieren om de Indonesische cultuur te ervaren, is door je erin onder te dompelen. Indonesië is een archipel van meer dan 17.000 eilanden en de diverse culturen worden weerspiegeld in de etnische groepen die er wonen.

De Indonesische mensen zijn warm en vriendelijk en spreken buitenlanders vaak nieuwsgierig in plaats van argwanend aan. Indonesië heeft een geschiedenis met een mengelmoes van veel verschillende culturen, wat betekent dat het voor toeristen gemakkelijk is om hun weg te vinden.

5. Ontspan op witte zandstranden

Indonesië heeft in totaal 17.508 eilanden die verschillende stranden bieden waar mensen kunnen ontspannen.

Bezoekers of toeristen kunnen in Indonesië op veel verschillende manieren genieten van zoet of zout water. Sommige stranden bieden een rustigere omgeving, andere zijn levendiger.

Enkele van de beroemdste stranden in Indonesië zijn:

  • Bali – Kuta,
  • Bali – Uluwatu,
  • Komodo-eiland
  • Lombok.

Kortom tijdens een rondreis Indonesië is er genoeg te doen waardoor je je niet hoeft te gaan vervelen maar juist de tijd van je leven zal hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *