Ontdek het culturele Ubud op Bali

Een vakantie naar Azië is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk door het goedkoper worden van vele vliegtickets. Bali is een van de meest populaire bestemmingen in Azië. Het is namelijk een bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie, een culturele vakantie, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een feestvakantie. De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een vakantie naar Bali is vanwege de bijzondere cultuur. Bali is een Hindoeïstisch eiland. Tijdens een vakantie naar dit eiland mag een bezoek aan het culturele centrum van Bali, Ubud daarom niet ontbreken.

Wat is er te doen in Ubud?

De meeste badplaatsen en vakantiebestemmingen van het eiland zijn te vinden in het zuiden. Echter is Ubud meer centraal landinwaarts gelegen. Ubud wordt ook wel het culturele centrum van het eiland genoemd en dat is het niet zonder reden. In Ubud kom je namelijk overal mooie en schitterende tempels tegen en bovendien vind je in de omgeving de mooiste rijstvelden van het eiland. Hieronder hebben we de hoogtepunten van Ubud vermeld.

  • Breng een bezoek aan de Tegalalang rijstvelden. Deze rijstvelden liggen op enkele kilometers van het centrum, maar worden gezien als de mooiste rijstvelden van het eiland.
  • De bekendste tempels van Bali zijn bij Ubud te vinden. Een bezoek aan de tempel Gunung Kawi en Tirta Empul zijn hier in de buurt. Tirta Empul is de tempel van het heilige water en je kunt je hier zelf ook onderdompelen. Gunung Kawi behoort tot een van de oudste tempelcomplexen van het eiland.
  • In het centrum van Ubud kom je de Ubud Art Market tegen. Op deze markt vind je allerlei traditionele Balinese spullen. Dit is een leuke plek om souvenirs voor thuis te kopen.
  • Dagelijks kun je in het centrum de Balinese dans bijwonen. De Balinese dans is een belangrijk onderdeel van de cultuur van het eiland.
  • Ubud kent een schitterende omgeving dat voornamelijk bestaat uit rijstvelden. Huur een scooter of een fiets en verken de omgeving. Er zijn ook speciale fietstochten mogelijk om de omgeving te verkennen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *