Ontdek Vietnam!

Even volledig uit je bubble komen doe je door kennis te maken met een andere cultuur. En dan mag je Vietnam zeker niet aan je voorbij laten gaan!

Soms hoef je maar één stap over de grens met België of Duitsland te zetten om te merken dat je heel ergens anders bent. In esthetisch opzicht is alles direct anders. Het asfalt heeft een andere kleur, de huizen hebben hun eigen stijl en het lijkt zelfs alsof het gras op een andere manier groeit – nog steeds omhoog hoor, daar niet van. En uiteraard is de tongval van de inwoners heel anders. Evenals hun taal. Gek hè?

Je hoeft niet eens heel erg op zoek te zijn naar jezelf om jezelf te vinden. Door met een heel andere manier van leven in aanraking te komen, wordt jouw perspectief op het leven, jouw directe omgeving en jouzelf misschien wel heel anders. Je kent vast de uitdrukking over ‘een ervaring rijker’ zijn of worden. Nou, wanneer je even buiten je bekende kaders stapt, is dat al heel snel het geval. Mede daarom kunnen wij jou een uitgebreide rondreis door Vietnam van harte aanbevelen!

Hoog in de bergen

In de meeste landen die wij voor lief nemen heeft iets zijn intrede gedaan dat wij ironisch genoeg ‘beschaving’ noemen. Maar niet iedereen erkent deze manier van leven. Zeker in het noorden van Vietnam leven bijvoorbeeld nog een heleboel bergstammen. Die zijn er in andere regio’s in de wereld ook wel, maar het aantal is voor dit Aziatische land redelijk uniek. Ze kenmerken zich voornamelijk die de traditionele klederdracht van de meisjes en vrouwen nog dragen.

Onder de grond

Een land van contrasten, zo kun je Vietnam wel noemen. Zeker wanneer je ziet dat de bevolking zich niet alleen in de hoogtes maar ook in de dieptes heel goed weet te redden. Bijvoorbeeld met behulp van guerrillatactieken. Waarom zou je je zichtbaar boven de grond verplaatsen als je ook verscholen door tunnels een route kunt banen? De Củ Chi tunnels zijn tegenwoordig deels open voor publiek en vormen een inkijkje in de leefomstandigheden van de rebellen tijdens de Vietnamoorlog. Ook al zijn de gangen iets breder gemaakt voor bezoekers, raden we mensen met claustrofobie alsnog af om er naar binnen te gaan!

‘Vietnamine’ A (en E)

Excuses voor de woordgrap, we konden ons even niet inhouden. Maar het is gewoon een feit dat je

in Vietnam heel gezond én lekker kunt eten! Natuurlijk zijn er de beroemde loempia’s, maar verder bestaat het voedsel voornamelijk uit verse groenten en fruit en niet gek veel sauzen. Verse kruiden en weinig eiwitten zorgen er bovendien voor dat je veel vitamines A en E naar binnen krijgt. Op je gezondheid dus, maar dan wel letterlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *