Top 3 tips voor veilig reizen in Vietnam

Van alle Zuidoost-Aziatische landen waar je mooi doorheen kunt reizen is Vietnam het meest tricky en in dit artikel zullen we je vertellen waarom. Vandaag ga ik mijn top 3 reistips met je delen, zodat je zeker weet dat je jouw rondreis door Vietnam zult overleven.

1. Pas op voor diefstal

Sorry om dit met je te moeten delen, maar diefstal gebeurt hier vaak. Focus. Weet waar je naartoe gaat. Weet wat er om je heen is. In de loop van ongeveer twee weken ontmoette ik vier reizigers die op verschillende manieren waren beroofd. Tas weggegrist. Bestolen tijdens het opnemen van wat contant geld, wanneer je een motortaxi betaalt. Je rugzak achterlaten in de opslagruimte of bagageruimte van een hotel en deze vervolgens niet meer terugvinden, want je ging een trekking maken. Je waardevolle spullen onbeheerd achterlaten terwijl je op zoek bent naar geld om een ​​drankje te kopen. Vervolgens vind je die waardevolle spullen niet meer terug. Focus, focus, focus.

2. Valse agentschappen

Valse agentschappen zijn bedrijven met een logo van een gerenommeerd bedrijf op de voorkant van hun winkel. Op geen enkele manier verbonden aan dat bedrijf proberen ze gewoon klanten van een gerenommeerd bedrijf te stelen. Meestal kun je het zien omdat dit soort oplichters over het algemeen niet erg subtiel zijn. Je zult naar je intuïtie moeten luisteren. Als iets verkeerd of raar klinkt, dan is het dat wel. Vermijden dus. Ga naar plaatsen die aanvoelen als professioneel. Waar je het gevoel hebt dat de mensen achter het bureau betrouwbaar zijn. Je kunt niet altijd vertrouwen op het bedrijfslogo of de bedrijfsontwerpen. Deze aanduidingen betekenen helaas niet zoveel in Vietnam.

3. Jezelf verplaatsen door Vietnam

Er zijn vele manieren om Vietnam te doorkruisen en we zullen er dan ook snel doorheen gaan. Het populairste voertuig in Vietnam is toevallig een motorfiets. In feite moesten de mensen in Vietnam vanouds bedreven zijn in de fijne kunst om dingen op hun motorfiets in balans te houden. Je zult zien dat ze alles van hele gezinnen tot aan woonkamer spullen kunnen transporteren. We hebben dressoir laden en koelkasten op deze manier vervoerd zien worden als ook een enorme stapel kippenkooien. Dit maakt motorrijders in Vietnam behendig en een beetje gevaarlijk. In tegenstelling tot andere landen in Zuidoost-Azië, raden we je aan om niet te proberen te leren hoe je op een motorfiets moet rijden in Vietnam.

Verder zijn er nog hop-on-hop-off bussen. In Vietnam zul je genoeg borden tegenkomen die reclame maken voor open tickets voor open rondleidingen. Gedeelde busjes zijn een goedkope manier om van stad naar stad te reizen. De vuistregel is dat gedeelde busjes niet vertrekken voordat ze vol zijn. Niet alleen qua stoel, maar gangpaden. Als een touroperator zoveel mogelijk mensen in het voertuig probeert te persen, zullen ze kleine plastic ontlasting naar voren halen en in de gangpaden plaatsen.

Er zijn verder gelukkig ook VIP-bussen, bussen waarin je kunt overnachten, veerboten en je kunt zelfs vliegen. Wil je de stad door, dan zijn er motortaxi’s genaamd Xe Oms. Je kunt een motorfiets huren of een tour maken met een groep.

Wil je met een leuke groep singles naar Vietnam? Diverse reisorganisaties bieden groepsreizen naar Vietnam aan, zoals Sawadee Single Reizen. Ook leuk voor alleenreizenden die gewoon liever niet alleen reizen. Als je met een tourbus door het land rijdt heb je ook niet de problemen met busjes zoals hierboven beschreven.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.