4 redenen om dit jaar niet met het vliegtuig op vakantie te gaan

Heb je jouw vakantie nog niet geboekt en twijfel je waar je op vakantie wilt gaan? Overweeg dan om eens met de auto of de trein op vakantie te gaan. In dit artikel lees je 4 redenen waarom je dit jaar niet het vliegtuig moet nemen.

Het is duurzamer

Wist je dat een vliegtuigreis zeven tot elf keer meer het milieu belast dan als je dezelfde reis met de trein aflegt? Vooral bij een afstand tot 700 kilometer is de milieubelasting veel groter. Vergeleken met een autoreis draagt een vliegtuigreis twee tot vier keer meer bij aan het broeikaseffect. Door niet met het vliegtuig te reizen ben je dus veel duurzamer bezig. Als het niet nodig is om te vliegen pak dan liever de trein of ga met de auto.

Meer vrijheid

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat moet je van tevoren al veel zaken hebben geregeld. Zo moet je het vliegticket van tevoren regelen en ben je verplicht om een aantal uur van tevoren op het vliegveld te komen. Daarnaast ben je beperkt qua het aantal bagage dat je mee mag nemen. Als je met de auto of met de trein op vakantie gaat heb je hier geen last van. Ook hoef je met de trein niet een aantal uur van tevoren op het station te komen. Natuurlijk is het wel slim om op tijd te komen anders mis je de trein, maar dit hoeft niet uren van tevoren. In de trein wordt namelijk niet gecontroleerd of iedereen aanwezig is. Dit is ook niet het geval bij de treinen, die naar het buitenland gaan. Als je met de auto gaat kan je zelf kiezen wanneer je vertrekt.

Veel mogelijkheden binnen Nederland

Een andere goede redenen is dat er genoeg mogelijkheden zijn om vakantie te vieren binnen Nederland. Niemand heeft heel Nederland nog gezien! Veel mensen denken bij vakantie aan het buitenland, maar ook in Nederland zijn er genoeg bestemmingen waar je het vakantiegevoel krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de eilanden? Op de eilanden zoals Texel voelen veel mensen zich erg rustig door de natuur en eenvoud. In Nederland zijn ook leuke speciale overnachtingen mogelijk, zoals overnachten bij de boer. Lijkt dit je wat, maar wil je niet in een klein tentje overnachten? Dan kan je kiezen voor een luxe safaritent.

Nog een grote reden is dat het dit jaar extra druk is op de vliegvelden. Hierdoor moet je erg lang wachten. Ook ontstaan er hierdoor veel vertragingen, waardoor je nog langer moet wachten! Bovendien voorkom je problemen zoals verloren koffers en het stranden op een ongewenste bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *