Coronatest

Alles over de Coronatest

De pandemie die ons afgelopen jaar teistert: Covid-19 oftewel het Coronavirus. Dit virus heeft als kenmerk dat het zich ontzettend snel verspreid, en best nare gevolgen kan hebben. Gelukkig gaat het steeds beter met de Corona situatie in Nederland, alleen blijft het wel zaak dat we het virus onder controle houden. Dit kan worden gedaan met een Coronatest, hierdoor weet je vrij snel of je Corona hebt, en daarmee of je besmettelijk bent. Door de Coronatest kan heel snel het aantal besmettingen in kaart worden gebracht. De test is dus een belangrijk instrument in de strijd tegen het Coronavirus. 

Wanneer moet je een Coronatest laten doen? 

Het is belangrijk om je te laten testen als je een van de volgende klachten hebt: hoesten, keelklachten, smaak en/of geurverlies, benauwdheid en/of pijn aan de borst. Deze klachten lijken erg op hooikoortsklachten. Maar als je één van deze klachten hebt, laat dan een Coronatest doen. Ook als je last hebt van koorts, keelpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en/of verkoudheidsverschijnselen laat dan voor de zekerheid een test doen. Want je kan beter het zekere voor het onzekere nemen. Als laatste moet je je laten testen als je langer dan 15 minuten binnen anderhalve meter contact hebt gehad met een besmet persoon, dan moet je in quarantaine voor 7 dagen. Aan het eind van deze 7 dagen moet je je weer laten testen. Als je reist naar het buitenland is het belangrijk om even goed op te letten, welke test maatregelen er gelden eventueel moet je je bij terugkomst een Coronatest laten afnemen.

Manieren om je te laten testen  

Er zijn verschillende manieren om je te laten testen op het Coronavirus. Allereerst kun je je laten testen bij een Coronatest punt of teststraat bij jou in de buurt, hier neemt de GGD een test af en heb je binnen 1,5e dag de uitslag. Heb je zelf nou niet zoveel tijd, of moet je vlak voor een bepaalde bijeenkomst een test laten doen? Dan is een zelftest de ideale manier om te checken of je Corona hebt. Het voordeel van deze test is namelijk dat je binnen 15 minuten de uitslag hebt, wel is het belangrijk om een gecertificeerde zelftest te hebben zodat je verzekerd bent van een goede kwaliteit. Deze kwaliteit is immers essentieel om zeker te weten dat de test goed werkt, en hij niet een verkeerde uitslag geeft. Zulke gecertificeerde, kwaliteitstesten kan je onder andere aanschaffen bij Coronasneltest123. Deze testen kan je online bestellen, zodat je altijd een voorraadje in huis hebt liggen mocht de nood daarom vragen. Belangrijk is om de bijsluiter goed te lezen, en de stappen goed te volgen.

Coronatest beleid  

Belangrijk is om het nieuws en de persconferenties in de gaten te houden rondom ontwikkelingen in de maatregelen rondom het Coronavirus en het Coronatest beleid. Zo ben je op de hoogte van de laatste updates, en het proces van hoe de pandemie verloopt. Als we met zijn allen ons houden aan het Coronatest beleid krijgen we Covid-19 er samen onder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *