Bescherming tegen muggen tijdens de vakantie

Voor velen van ons betekent dit dat de zomervakantie is begonnen, en dat is vaak een tijd waarin we de hele wereld over vliegen voor wat broodnodige ontspanning en mooi weer.

Er is echter één insect dat erop zit te wachten om uw vakantie te bederven… muggen!

Deze bijtende insecten bezorgen ons niet alleen meerdere jeukende beten, maar kunnen ook een reeks ziekten verspreiden, zoals malaria, knokkelkoorts en het Zika-virus.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om muggenbeten te voorkomen. Met deze tips voorkom je dat je eindeloos moet krabben en jeuken aan die irritante beten.

Hoe muggenbeten te vermijden

Hieronder vindt u een lijst van manieren om muggenbeten te vermijden:

1. Vermijd muggen hotspots

Een manier om muggenbeten te vermijden op reis is na te gaan of uw vakantiebestemming een hotspot is voor muggenactiviteit, en in het bijzonder de gebieden waar de door muggen overgebrachte ziektes het meest voorkomen.

Gelukkig hebben organisaties zoals de Centres for Disease Control and Prevention, en de Wereldgezondheidsorganisatie, al deze informatie beschikbaar. Met een eenvoudige google-zoekopdracht kunt u zien welke gebieden hotspots zijn voor ziekten als dengue en gele koorts.

2. Draag lichte kleuren

Een weinig bekend feit is dat muggen worden aangetrokken door donkere kleuren. Men denkt dat dit komt door het contrast dat donker gekleurde kleding geeft tegen de horizon tijdens de schemering wanneer muggen het meest actief zijn.

Het dragen van lichtgekleurde kleding is een goede manier om te voorkomen dat u door muggen wordt gebeten.

Het is echter ook een goed idee om geen felle kleuren te dragen, want die trekken stekende insecten aan, zoals wespen. Daarom wordt neutrale en pastelkleurige kleding aangeraden om muggenbeten te helpen voorkomen.

Tip: anti muggen armband

3. Gebruik insectenspray

Als het gaat om het vermijden van muggenbeten is insectenspray je beste vriend! Het is namelijk een van de meest effectieve oplossingen.

U kunt insectenwerende middelen kopen bij uw plaatselijke supermarkt en/of apotheek, en aanbrengen op alle blootgestelde delen van de huid.

Het is een goed idee om insectenwerend middel aan te brengen voordat u uw hotel of appartement verlaat, vooral tijdens de latere delen van de dag.

Afhankelijk van de sterkte van de spray, regelmatig aanbrengen om te voorkomen dat u door muggen wordt gebeten.

Volg altijd nauwkeurig de instructies op het etiket van het product.

4. Vermijd bepaalde tijden van de dag

Over het algemeen zijn muggen actiever tijdens de schemering en de dageraad, hoewel dit kan verschillen afhankelijk van de soort.

Deze tijden van de dag zijn vaak koeler en minder winderig waardoor de omstandigheden gunstiger zijn voor muggen.

Om muggenbeten te voorkomen is het een goed idee om eventuele activiteiten te plannen tijdens de momenten van de dag waarop muggen minder actief zijn.

5. Draag geschikte kleding

Muggen bijten meestal op een blootgestelde huid. Daarom is het een goed idee om kleding met lange mouwen te dragen om uzelf te beschermen tegen muggenbeten.

Ik weet dat dit belachelijk klinkt, want lange mouwen en een warm klimaat passen niet echt bij elkaar, maar dit betekent niet dat je een spijkerbroek en een trui moet dragen.

T-shirts met lange mouwen en linnen broeken zijn beide goede opties.

6. Verwijder stilstaand water

We zijn allemaal wel eens schuldig aan het laten staan van de emmers en schoppen van onze strandreis op de veranda of het balkon. Maar wist u dat dit muggen kan aantrekken?

Stilstaand water biedt muggen de perfecte broedplaats!

U kunt voorkomen dat u gebeten wordt door muggen door uw accommodatie minder aantrekkelijk te maken voor muggen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door eraan te denken om water uit glazen, mokken, kopjes, emmers en schoppen te legen als ze buiten worden gelaten.

Uitgelicht: anti muggen armband kind

7. Gebruik een insectennet

Hoe vaak bent u niet wakker geworden en zat u onder de muggenbulten? Dat komt omdat, als de omstandigheden gunstig zijn, een mug tot diep in de nacht kan blijven eten.

Het voorkomen van muggenbeten kan door het gebruik van een insectennet.

Als u zich zorgen maakt over muggen op reis, is het een goed idee om te controleren of uw accommodatie ofwel muggennetten rond het bed heeft, ofwel horren op de deuren en ramen.

8. Zorg voor luchtcirculatie

Muggen zijn geen sterke vliegers (daarom zijn ze actiever in de schemering en bij zonsopgang als er weinig wind is).

Het circuleren van de lucht met behulp van ventilatoren is een goede manier om te voorkomen dat u door een mug gebeten wordt, omdat het voor hen moeilijk is om in uw buurt te vliegen.

Wat te eten om muggenbeten te voorkomen

Er zijn veel discussies online over het eten van bepaalde soorten voedsel zoals knoflook kan helpen muggen te verjagen.

Simpel gezegd is het eten van specifiek voedsel om muggen af te weren geen effectieve, betrouwbare methode. Hoewel het voor sommige mensen lijkt te werken, heeft het in de meeste gevallen weinig tot geen effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *