man en vrouw op fiets

Een wat makkelijkere rit

Fietsen op een elektrische fiets zie je eigenlijk overal. Ze worden steeds populairder en erg vreemd is dat ook niet. Want wie fietst er nou liever tegen de wind in dan met de wind mee. Toch is er nog een soort stigma over elektrische fietsen, alsof ze alleen zijn voor de al wat ouderen tussen ons. Maar dit is natuurlijk helemaal niet waar. Tegenwoordig kan je helemaal zelf kiezen hoe je jouw elektrische fiets wilt hebben. Daardoor heb jij altijd de keuze over hoeveel hulp jij nodig hebt, en wat voor soort fiets jij wilt. 

Wij hebben zelf gekeken naar de elektrische fietsen van het merk Amslod. Dit doordat Amslod de snelst groeiende e-bike specialist van Nederland is. Ze zijn de snelst groeiende e-bike specialist geworden doordat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. En ze hebben deze fijne verhouding doordat hun fietsen rechtstreeks uit de fabriek verkocht worden, en je dus geen onnodige extra’s betaald. De fietsen van amslod hebben standaard een uniek lcd-kleurendisplay, een veilige fietsverlichting en een innovatief 43 volt e-bike systeem. En wat natuurlijk ook fijn is is dat de fietsen van amslod de langste accuduur van Nederland hebben. Dus je weet zeker dat je niet zomaar ergens strandt zonder een batterij.Ook zijn de reviews voor zowel de mannen- als vrouwen fietsen van Amslod erg hoog. Dit is ook te lezen van veel positieve online klantenreviews over de elektrische fietsen van Amslod.  

Motor installeren

Elektrische fietsen hebben meerdere plekken waar de motor geïnstalleerd kan worden. Bij Amslod hebben ze elektrische fietsen met een voorwielmotor of elektrische fietsen met een middenmotor. Geen van de soorten motor is beter dan de ander maar ze hebben wel allebei hun eigen voor-en-nadelen. Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn geschikt om zowel in de stand of een lange reis te fietsen. Verder zijn ze erg licht, wat fijn is als u soms zonder hulp wilt fietsen. En ze geven minder geluid af tijdens het fietsen waardoor u geruisloos en snel kan fietsen. 

Elektrische fietsen met een middenmotor zijn daarentegen wat stabieler dan elektrische fietsen met een voorwielmotor. Dit komt doordat ze zwaarder zijn en dit zwaartepunt lager bij de grond ligt. Door dit zwaartepunt ervaart u ook een wat natuurlijker fietsgevoel tijdens het fietsen. Dit is ook de reden waarom deze fietsen in het algemeen wat populairder zijn en daardoor ook meer gebruikt worden. Ook zijn de elektrische fietsen met een middenmotor goed bruikbaar in heuvelachtig gebied. Dit komt doordat de motor zich aanpast op de hoeveelheid kracht die u uitoefent op het pedaal. Hierdoor zijn deze fietsen met een middenmotor ook te gebruiken als sportfiets, gedurende bijvoorbeeld uw vakantie aan zee.

Instaphoogte

Er zijn natuurlijk ook andere punten waar elektrische fietsen onderling tussen verschillen. Een goed voorbeeld is de instaphoogte bij fietsen. Traditioneel gezien is de instaphoogte bij mannen fietsen een stuk hoger dan bij vrouwen fietsen. Toch kan dit niet erg fijn zijn bij een e-bike door de zwaarte van de fiets en kunt u beter voor u zelf uitvinden wat u fijner vindt. 

Amslod houdt zich verder met veiligheid bezig door ervoor te zorgen dat elke fiets automatische verlichting, remlichten en een lcd-kleurendisplay heeft. 

Denkt u hierna erover om misschien toch een elektrische fiets te halen? Misschien voor dagelijks gebruik of juist om mee te sporten? Dan raden wij aan dat u zich goed inleest in de verschillende soorten e-bikes zodat u een fiets kan vinden die goed bij u past. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *