Hoe boek je een goedkope vlucht?

Heb jij dat ook wel eens, dat je met je vrienden aan het praten bent over het boeken van een goedkoop vliegticket, en dat zij vertellen over retourtjes naar Spanje van onder de 50 euro? 

Hoe kan dat nou? Lees hier 7 handige tips die je kunnen helpen met het vinden van goedkope vliegtickets.

1. Vluchten met lange overstaptijden zijn goedkoper dan rechtstreekse vluchten

Om sommige bestemmingen te bereiken dien je ergens op een andere luchthaven over te stappen. Hoe langer de overstaptijd is tussen de 2  vluchten, des te goedkoper het ticket. Bedenk wel dat je voor een broodje of wat te drinken op een vliegveld al gauw het viervoudige betaald van de winkelprijs. Op vergelijkingssites zoals Reviewsbird.nl vind je heel veel online shops die lekkere en handige snacks voor onderweg verkopen. Dek bijvoorbeeld eens aan energierepen. 

2. Plan je vakantie buiten de schoolvakanties

Ga buiten de schoolvakanties op vakantie. Dit kan echt enorm veel geld schelen. Het is nu eenmaal een markt van vraag en aanbod.

3. All inclusive of losse vlucht? 

Niemand heeft beloofd dat het makkelijk is om een goedkope vlucht te vinden. Soms ben je goedkoper uit als je een “All inclusive” vakantie boekt waarin accommodatie en vliegticket worden geregeld. Bekijk bijvoorbeeld of aanbieders zoals vrbo betrouwbaar zijn. Dit kan je doen met behulp van vergelijkingssites.

4. Boek ver van tevoren of last minute

De prijzen van vliegtickets zijn het duurst 6 to 4 maanden voor de geplande vertrekdatum. Ook last minute tickets kunnen zeker de moeite waard zijn. Het gaan hier om (nog) niet verkochte tickets, vanaf 48 uur voor vertrek. 

5. Vlieg ’s nachts of op speciale feestdagen

Veel mensen willen niet ’s nachts vliegen of ’s nachts ergens aankomen. Daarom zijn tickets voor nachtvluchten vaak goedkoper dan voor vluchten die in de ochtend of middag vertrekken. Ook op 1e kerstdag en tijdens oud en nieuw wil niemand vliegen. 

6. Bekijk de bagage- en andere voorwaarden

Met alleen een goedkoop ticket ben je er helaas nog niet. Bij bijna alle maatschappijen dien je tegenwoordig extra te betalen voor je bagage. Het goedkoopste is om de extra koffer online in te boeken. Zorg dat je binnen het aantal toegestane kilo’s blijft: de boete voor overgewicht is niet goedkoop! En let op! Niet alles mag mee door de douane. 

7. Neem je eigen snacks mee

Zodra je opgestegen bent komen de stewardessen langs met het drinken en snacks karretje: 2.50 euro voor een klein flesje water, 12 euro voor een smakeloos tankstation broodje. Je kunt bij het boeken van je ticket aangeven of je een maaltijd wenst. Ook al is dit ook duur, het is goedkoper dan het snackbarretje. Je kunt ook zelf wat te snacken en te drinken meenemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.