Leuke dingen om te doen in Drenthe

Je hebt een weekendje Drenthe gepland. Je kent Drenthe als de provincie die bekend staat om de hunebedden en de mooie natuur, maar voor de rest heb je geen idee wat er nog meer te doen en te beleven valt in Drenthe. Hieronder leuke dingen om te doen in Drenthe. 

Hunebed Borger

Bij een bezoek aan Drenthe mag een bezoek aan de hunebedden uiteraard niet ontbreken. In Borger leer je meer over het ontstaan van de hunebedden, kun je de hunebedden bekijken en een rondje lopen over het terrein.

Wildlands Emmen

In Emmen is de mooie dierentuin Wildlands gevestigd. Deze dierentuin is in 2016 compleet vernieuwd en biedt bezoekers een heuse experience aan met uiteraard een hoop wilde dieren, een heuse safari bustour en tegenwoordig is er zelfs een achtbaan te vinden in deze dierentuin. Het park is opgebouwd uit vier delen die de hele wereld vertegenwoordigen en elk deel van het park heeft dus haar eigen diersoorten die in die landen voorkomen. 

High tea

Een high tea in Drenthe is altijd een goed idee. Het concept waarbij je verschillende soorten thee drinkt en tegelijkertijd wordt voorzien van hartige, maar vooral zoete hapjes gaat er bij veel mensen in als zoete koek. Er zijn dan ook genoeg leuke locaties in Drenthe te vinden waar high tea’s geboekt kunnen worden. Kijk op HighTea.nl voor meer informatie hierover.

Klimpark Grolloo

Dit klimpark is geschikt voor avontuurlijke kinderen en volwassenen. Tokkel tussen de boomtoppen door of klauter over de vele klimparcoursen die dit park heeft. Ook kan er nog over een 200 meter lange kabelbaan geroetst worden om de dag heerlijk af te sluiten. 

Cuisinerie Mensinge

Dit restaurant is gevestigd in een koetshuis en maakt vrijwel al de gerechten klaar met grondstoffen en kruiden uit eigen tuin, heerlijk dus om je eens culinair te laten verwennen in Drenthe.

Er zijn dus vele mogelijkheden in Drenthe. Een Bezoek aan de Hunebedden mag eigenlijk niet ontbreken, maar ook een bezoek aan de dierentuin en het klimpark zijn echte aanraders. ’s Middags vervolg je je weg met een high-tea en je sluit de dag heerlijk af bij Cuisinerie Mensinge.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.