Mondkapjes: je kunt niet zonder

Ben je op zoek naar een mondkapjes groothandel of wil je als particulier mondkapjes kopen? Online heb je de grootste keuze en je krijgt ze snel, gemakkelijk en gratis thuisbezorgd. Er zijn verschillende soorten mondmaskers, zoals wegwerp mondkapjes of medische mondkapjes. Ook zijn er allerlei prints verkrijgbaar. De wegwerp mondkapjes zijn vaak effen lichtblauw of wit. Mondkapjes heb je tegenwoordig op veel plaatsen nodig. Soms zijn ze verplicht zoals in het openbaar vervoer, maar er zijn ook veel plekken waar een dringend advies van toepassing is. Ook dan is het aan te raden een mondkapje te dragen. Vaak zijn dat plaatsen waar je moeilijk anderhalve meter afstand kunt volhouden. Om anderen te beschermen tegen een mogelijke besmetting met het coronavirus draag je dan een mondkapje.

Mondkapjes op vakantie

Ook op vakantie heb je mondkapjes nodig. Dat geldt voor Nederland, maar zeker ook in het buitenland. Sommige landen zijn nog strenger dan Nederland met de mondkapjesplicht. Koop daarom van tevoren genoeg mondkapjes in zodat je met voldoende voorraad op stap gaat. Veel ruimte neemt het niet in en je weet nooit waar je op de vakantiebestemming nog mondkapjes kunt kopen. Je kunt voor het gemak wegwerp mondkapjes kopen, die kun je in een verpakking van verschillende aantallen krijgen. Zeker op vakantie en bij andere uitjes zijn wegwerp mondkapjes makkelijk en hygiënisch. Wasbare mondkapjes kunnen natuurlijk ook, maar dan moet je wel in de gelegenheid zijn om ze te kunnen wassen na gebruik én je moet er genoeg van meenemen.

Mondkapjes voor brildragers

Voor brildragers zijn mondkapjes soms lastig. Veel brillen beslaan snel en het is niet altijd makkelijk een goede oplossing te vinden. Van belang is dat de bovenkant van het masker goed aansluit en geen lucht doorlaat. Medische mondkapjes als de FFP2-kapjes hebben een wat betere pasvorm en zijn voor brildragers prettiger. Een metalen neusstrip bij wegwerp mondkapjes kan al voldoende werken. Het strak aantrekken van de oorelastieken kan ook een oplossing zijn. Wanneer je adem aan de onderkant van het masker makkelijk weg kan helpt dat ook. Allerlei huismiddeltjes als je bril met afwasmiddel insmeren werken in de praktijk niet goed.

Symptomen Corona

Je kunt last krijgen van hoesten of benauwdheid, of koorts krijgen. Dat kunnen symptomen van Corona zijn. Wanneer je erge klachten hebt moet je naar de huisarts, maar heb je lichte klachten dan kun je een Corona sneltest via Coronatestnederland.nl doen. Ook wanneer je helemaal geen klachten hebt, maar een negatieve testuitslag nodig hebt is dit een aanrader. Dat kan het geval zijn wanneer je op vakantie wil, voor veel landen heb je dan een negatief testresultaat nodig dat maximaal één of twee dagen oud mag zijn. Dan is het prettig om een sneltest te kunnen doen en vrijwel meteen de uitslag te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *