Overweeg eens een fietsvakantie!

Bij fietsvakanties denken mensen nog vaak aan het ploeteren door weer en wind met flink veel bagage wat natuurlijk niet erg ontspannend of leuk klinkt. Toch is dit niet helemaal meer wat een fietsvakantie is, ze kunnen juist heel erg relaxt zijn. In deze blog gaan we je vertellen waarom je zeker eens een fietsvakantie moet overwegen!

Genieten van de buitenlucht

Wanneer je op fietsvakantie gaat ben je niet afhankelijk van vervoer zoals het ov of taxi’s op je vakantiebestemming. Met je fiets ben je namelijk vrij om te gaan en staan waar jij maar heen wilt. Hierdoor breng je een stuk meer tijd door in de buitenlucht, de kans is daarom erg groot dat je bruin zal terugkomen van een fietsvakantie zonder dat je hiervoor uren stil hoeft te liggen bij het zwembad. 

Je bent gezond bezig

Iedere vorm van beweging die je doet is gezond, zo ook fietsen. Het voordeel van fietsen is dat het niet alleen fysiek goed voor je is, ook voor je mentale gezondheid heeft het positieve effecten. Wanneer je opgaat in je omgeving tijdens het fietsen kan je je hoofd namelijk helemaal leegmaken. Daarnaast ben je tijdens een fietsvakantie ook lekker actief bezig. Zeker in vergelijking met een all-inclusive vakantie waar je de hele dag lekker aan het zwembad ligt. 

Het is een heel avontuur

Op de fiets ga je gegarandeerd op plekken komen waar je normaal gesproken niet zou komen. Tijdens je fietstocht kan je historisch gebouwen tegenkomen, geheime oases vinden of misschien vindt je wel dat ene gezellige eettentje. 

Budgetvriendelijke vakantie

Het huren van een auto op vakantie loopt vaak flink in de kosten, net als de kosten voor een taxi. Met de fiets kan je al deze kosten besparen waardoor je vakantie ineens een stuk goedkoper kan uitvallen. 

Nog relaxter op pad

Met een normale fiets op fietsvakantie gaan kan natuurlijk, maar om het nog relaxter te maken biedt een e-bike oplossing. De meeste elektrische fietsen zijn zo goed uitgerust dat ze makkelijk mee kunnen op vakantie. Trapondersteuning maakt je vakantie nog makkelijk om je vakantiebestemmingen te ontdekken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.