Solo op reis – boek een singlereis

Single reizen zijn reizen waarbij het overgrote deel van de reizigers solo reist. Je boekt individueel een reis en sluit je aan bij een grotere groep. Door je aan te sluiten bij een groep, reis je veilig en heb je altijd aanspraak. Je reist dus weliswaar solo, maar met anderen. Ideaal voor heel veel reisbestemmingen.

Als expert op het gebied van singlereizen voor jongeren is Simi jaarlijks verantwoordelijk voor duizenden vakanties over de hele wereld. Reizigers kiezen voor een geheel georganiseerde rondreis, waarbij ook de heenvlucht en terugvlucht in de meeste gevallen als groep plaatsvindt. Dat zorgt ervoor dat reizigers tijdens hun vakantie echt kennis met elkaar maken. Excursies zijn inbegrepen bij de reissom, waardoor je als groep ook echt tijd met elkaar doorbrengt.

Alleen op reis is spannend!

Alleen reizen, zonder dat je iemand in de groep kent is spannend. Je moet echt even een drempel over, maar dat moet je ook als je een nieuwe baan krijgt of een nieuwe studie begint. Doordat je bij Simi Reizen uitsluitend met reizigers tussen de 18 en 32 op pad bent, weet je zeker dat iedereen “jong” is. Dat zorgt ervoor dat ook excursies goed afgestemd zijn op de reiziger. Geen ellenlange tempelbezoeken, maar ook actie en avontuur.

Doordat je samen vooraf al kennismaakt, valt het met de spanning ook wel mee. Je kunt online je WhatsApp nummer achterlaten en zodoende kennismaken met je reisgenoten. Veel groepen reizigers spreken al voor vertrek ergens af. Zeker 70% reist solo, dus iedereen heeft er ook echt zin in om er samen een topvakantie van te maken.

Rondreis of vaste locatie?

Een groot deel van de reizen zijn rondreizen, waarbij je meerdere plekken bezoekt tijdens je vakantie. Dat heeft als voordeel dat je veel ziet. Het nadeel is dat het ook erg intensief kan zijn. Het is een beetje afhankelijk van wat je in een vakantie zoekt en of veel rondreizen bij je past of niet.

Een vaste locatie heeft als voordeel dat je niet elke keer je koffer in hoeft te pakken. Daarnaast leer je een reisbestemming veel beter kennen dan bij een rondreis, waar je vluchtiger door gebieden trekt. Het voordeel van een rondreis is dan weer dat je juist veel ziet van een land of bestemming.

Singlereizen en relaties

Een singlereis is niet bedoeld om een relatie aan over te houden. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat mensen elkaar tegenkomen op reis en stapelverliefd worden, maar dat is voor niemand het uitgangspunt. Een singlereis is er vooral voor om samen met anderen een mooie reis te beleven. Je zult merken dat de bestemming die je gekozen hebt, er automatisch voor zorgt dat andere mensen een beetje dezelfde interesses hebben.

Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken. Een relatie is niet wat mensen zoeken. Het samen beleven van een heerlijke reis is het uitgangspunt.

Topbestemmingen singles

Populaire bestemmingen binnen Europa zijn:

  • Kroatië
  • Ierland
  • Noorwegen
  • Griekenland
  • Italie

Buiten Europa zijn populair:

  • Sri Lanka
  • Bali
  • Thailand
  • Costa Rica
  • Maleisië

Je uiteindelijke keuze voor een singlereis moet echter niet afhangen van wat anderen doen. Kijk naar wat bij jou past, dan kom je vanzelf in een groep met gelijkgestemden terecht.

Wanneer singlereizen boeken? Als je niet afhankelijk bent van schoolvakanties heb je wat meer bewegingsruimte. Je kunt dan over het algemeen later je reis boeken. Ben je wel afhankelijk van schoolvakanties, dan is tijdig boeken echt aan te raden. Vaak worden singlereizen duurder naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Houd daar ook rekening mee, want vliegtickets worden meestal niet goedkoper naarmate je korter voor vertrek boekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *