Tips voor je kampeervakantie

Heb je plannen om te gaan kamperen tijdens de vakantie? Je kunt het zo luxe of zo avontuurlijk maken als je zelf wilt. Kies je voor een volledig ingerichte tent die van alle gemakken is voorzien of trek je erop uit en zie je wel wat je onderweg tegenkomt? Als dat laatste je aanspreekt, is een bepaalde voorbereiding wel handig. Lees hier de tips voor een kampeervakantie vol vrijheid, met een stabiele basisuitrusting.

Zorg voor een goede kampeeruitrusting

De kans dat je tijdens je avontuurlijke vakantie niet drie weken op een plek blijft staan, is groot. Daarom is het verstandig om een tent mee te nemen die je eenvoudig op kunt zetten, maar ook gemakkelijk af kunt breken. Maak je te voet een trektocht door de bergen, dan wil je natuurlijk niet een zware bepakking meedragen. Kies dus voor een lichtgewicht tent die weinig ruimte inneemt. Dat geldt ook voor het matras waar je op slaapt en uiteraard de kleding die je meeneemt. Hoe minder het weegt, hoe eenvoudiger je de afstanden aflegt die je voor iedere dag in gedachten hebt. 

Bereid je voor op de omstandigheden onderweg

Zelfs als je in de zomer gaat kamperen, kan het zijn dat het weer niet meezit. In hoger gelegen gebieden kan de temperatuur een stuk lager zijn dan in het dal. Neem dus warme kleding mee, of regenkleding. Stevige wandelschoenen zijn tevens onmisbaar. Wil je onderweg voldoende drinkwater hebben? Liters water meesjouwen is uiteraard geen optie. Kijk daarom eens voor een filter van Aqualogic waarmee je zelf het water dat je onderweg uit een bergbeekje haalt, of opvangt als het regent, kunt zuiveren. Met een Aqualogic filter haal je bacteriën, maar ook zand en klei uit het water. Je kunt op ieder gewenst moment dus met Aqualogic beschikken over schoon drinkwater. Er is een speciale handpompfilter voor onderweg.

Neem het noodzakelijke keukengerei mee

Vakantie vieren in de vrije natuur is natuurlijk een mooi vooruitzicht. Houd er rekening mee dat je niet in alle landen zomaar een tent op kunt zetten. In sommige gevallen kun je gebruik maken van speciale trekkershutten. Deze houten cabines bieden een dak boven je hoofd, maar hebben verder weinig comfort. Je zult dus bijvoorbeeld zelf moeten zorgen voor potten en pannen om een maaltijd te bereiden. Hiervoor zijn vaak speciale vuurplaatsen aanwezig, zodat je de natuur niet in gevaar brengt als je een maaltijd opwarmt. Door het simpel te houden en per vakantieganger een bord, bestek en een mok mee te nemen, met een of twee pannetjes, heb je ook weinig ruimte nodig voor je keukenspullen. 

Een Aqualogic filter in de camper

De Aqualogic filter is ook geschikt als je met de camper op vakantie gaat. Je sluit deze eenvoudig aan op de kraan voor het drinkwater in de camper. Zelfs als je gebruik maakt van het tapwater dat je op een overnachtingsplaats tot je beschikking hebt, kun je dat water met Aqualogic extra zuiveren. Dat geeft een gerust gevoel als je niet helemaal zeker weet of je de kwaliteit van het water kunt vertrouwen. En mocht je onderweg zonder water komen zitten, dan is het geen enkel probleem om het regenwater op te vangen. Met Aqualogic heb je ook dat water gemakkelijk gezuiverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *