Verre singlereizen

Bij een singlereis sluit je je aan bij een groep reizigers die bijna allemaal solo reizen. Door samen dezelfde reis te boeken vorm je een groep waarmee je je vakantie beleeft.

Vooral verre singlereizen buiten Europa winnen enorm aan populariteit. De hoofdreden daarvoor is het gemak waarmee je een volledige pakketreis boekt, met automatisch daarbij een groep mensen om je vakantie mee te beleven.

Wat voor types boeken een single reis?

De single reizen worden vaak geboekt door reizigers die om wat voor reden dan ook alleen op reis gaan. Aansluiten bij een groep is dan een makkelijke en leuke optie om met anderen je vakantie te beleven.

De bestemming bepaalt het soort reiziger. Natuurliefhebbers zullen eerder naar Canada, Noorwegen of Ierland reizen, terwijl zonaanbidders eerder kiezen voor Thailand, Bali of Griekenland. Als je van plan bent een single reis te boeken raden we je vooral aan om te kijken naar welke reis bij je past.

Als grootste reisaanbieder op het gebied van single reizen voor jongeren tussen de 18 en 32 is Simi Reizen expert op het gebied van avontuurlijke reizen. Het overgrote deel boekt solo en reist alleen. Dat is in het begin altijd even spannend natuurlijk. Doordat je vooraf al gelegenheid krijgt om kennis te maken met je reisgenoten is die spanning gelukkig maar van korte duur.

Verre reizen voor singles

Er zijn enorm veel bestemmingen buiten Europa die de moeite waard zijn om te bezoeken en te ontdekken. Een aantal van de meest populaire reisbestemmingen zetten we hier op een rijtje voor je. We leggen ook uit voor wie deze singlereizen het meest geschikt zijn.

  • Costa Rica. Voor avontuurlijk ingestelde reizigers is Costa Rica een absolute aanrader. Niet alleen is het landschap divers, het klimaat tropisch en boek je een reis met veel afwisseling, maar Costa Rica heeft ook nog eens een prettige sfeer. Tijdens je vakantie ga je onder andere een canopy-tour doen, staat een inbegrepen tweedaagse raft-tocht op het programma en bezoek je vulkanische gebieden. Ook het strand wordt natuurlijk niet overgeslagen!
  • Sri Lanka. Een reisprogramma met meer dan twintig inbegrepen excursies staat je te wachten op dit mooie eiland in de Indische Oceaan. Met her en der nog overblijfselen uit de tijd van de VOC, prachtige stranden, de kans om olifanten in het wild te spotten en met verschillende avontuurlijke activiteiten is dit een zeer volledige rondreis door Sri Lanka.
  • Canada. Het westen van Canada staat bekend om de indrukwekkende natuur en de mooie bergen. Tijdens de rondreis Canada brengen we je langs hoogtepunten van de Canadese natuur. We bezoeken de Rocky Mountains, vertrekken naar Vancouver Island en hebben onder andere een inbegrepen walvissafari op het programma staan.
  • Ontdek Californië. Roadtrippen door Californië zou op ieders bucketlist moeten staan. De afwisseling tussen imposante natuurparken als Yosemite en Sequoia National Park en grote wereldsteden als Los Angeles en San Francisco zorgen voor een perfecte mix. Raampje naar beneden en rijdend over highway 1 langs de kust van de Stille Oceaan beleef je het ultieme vakantiegevoel.

Avontuurlijke verre reizen

Behalve de meer standaard rondreizen, is het reizen naar nog minder ontdekte landen en bestemmingen ook de moeite waard. Zo is Vietnam een rondreis waar je echt nog wel wat flexibiliteit nodig hebt, maar waar je wel kunt genieten van een echt authentieke reis.

Ook Ecuador, waar toerisme geen onbekend fenomeen is, is een bestemming waar je net iets avontuurlijker voor ingesteld moet zijn. Doordat het grootste deel van de reizigers solo reist, leer je je reisgenoten ook goed kennen.

Een derde interessante reisbestemming is Colombia. De laatste jaren ontwikkelt Colombia zich tot een populaire vakantiebestemming. Veel natuur, jungle, hoogteverschillen, maar ook authentieke Zuid-Amerikaanse steden zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Single reizen – over de drempel

Voor veel mensen is het boeken van een singlevakantie best even een drempel. Op reis gaan met een groep mensen die je niet kent, naar een verre reisbestemming, is vooral vooraf best even spannend. Doordat je altijd reist met mensen die tussen de 18 en 32 zijn, kom je altijd terecht in een groep met relatief jonge mensen. Ook het reisprogramma is daar helemaal op afgestemd. We zoeken plekken uit waar je ‘s avonds nog een drankje kunt doen, waar genoeg te beleven valt, maar zoeken ook de afwisseling op.

Samen reizen met anderen is daarnaast een veilige en prettige manier om een bestemming te ontdekken. Je hebt altijd aanspraak en er zit altijd wel iemand tussen met wie het goed klikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *