Waarom mag je in Frankrijk geen zwemshort aan?

Schrale zwemkleding in Frankrijk is niets nieuws. Het was zelfs een Fransman die de bikini in 1946 uitvond, wat wereldwijd veel opschudding veroorzaakte vanwege zijn onfatsoenlijkheid. Maar neem eens een kijkje in een openbaar zwembad of camping zwembad in Frankrijk en je merkt meteen dat de Franse liefde voor nauwsluitende badkleding nooit helemaal is verdwenen. Maar dit alleen is niet de reden van het verbod op zwemshorts in Frankrijk.

Gevoelige situatie

We willen echter niet allemaal pronken met wat we in huis hebben, wat vooral voor mannen vaak een gevoelige situatie kan zijn. Iedereen wil zich op zijn gemak voelen op vakantie, omdat het de enige tijd van het jaar is waarin je echt achterover kunt leunen en ontspannen. Het laatste wat je wilt is dat de ‘zwembroek-politie’ je rust verpest!

Waarom kan ik niet dragen wat ik wil?

De badkleding regels in Frankrijk zijn ingevoerd om hygiënische redenen. Met een nauwsluitende zwembroek, is er geen discussie. Dit omdat ze gemakkelijk te herkennen zijn als duidelijk gemaakt om te zwemmen, niemand zou ze buiten het zwembad dragen.

Daarentegen worden zwemshorts en bermuda’s vaak de hele dag gedragen. Het opgehoopte vuil en de opgedroogde transpiratie komt dan allemaal in het zwembad terecht als mannen vervolgens dezelfde korte broek gebruiken om te zwemmen.

De tweede reden was orde en rust in het zwembad. Veel groepen van 10 tot 15 jonge mannen accepteerden het dragen van strakke zwembroeken niet in het openbaar. Door de zwembroek regel komen ze niet meer en is geen onrust.

Geen zwembroek mee op vakantie en geen zin om naar het plaatselijke centrum te gaan om er een te kopen? Maak je dan geen zorgen, de meeste Franse campings en openbare zwembaden die de regels handhaven, verkopen meestal een hippe zwembroek heren in hun winkel of in de buurt. Maar houdt er rekening mee dat de prijzen erg hoog kunnen zijn.

De regels voor vrouwen lijken te zijn dat gewone zwemkleding en bikini’s prima zijn, omdat de meeste vrouwen deze kledingstukken niet zouden dragen voor een dagje sightseeing.

Handhaven alle campings in Frankrijk deze regel?

Veel campings in Frankrijk hebben de regel maar handhaven deze niet. Het is daarom aan te raden om de regels van de camping te controleren voordat je jouw vakantie boekt of een zwembroek mee te nemen, voor het geval dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.