Waarop letten bij het huren van een auto in Costa Rica

Sta je op het punt om naar Costa Rica af te reizen voor vakantie en wil je graag vervoer regelen? Dan heb je verschillende opties hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Los van de verschillende mogelijkheden zijn er enkele zaken waarop je moet letten bij het auto huren Costa Rica. Los gezien van het feit dat je altijd voor een gerenommeerd verhuurbedrijf moet kiezen, is het altijd goed om voor jezelf te weten waarop je ook op moet letten. In dit artikel geven we je mee welke die punten allemaal zijn.

Let op de verzekering

Als je een auto huurt is het goed om door te vragen hoe het staat met de verzekering. Het is nooit de bedoeling dat bij het auto huren Costa Rica je voor de kosten moet opdraaien bij een eventueel verkeersongeval. Bij het huren van een auto is het in de meeste gevallen zo geregeld dat bij het huren van een auto je ook verzekerd ben. Als je een uitgebreide verzekering wenst te hebben, dan is het altijd goed om te vragen hoe het hiermee staat. Een uitgebreide verzekering kan bijvoorbeeld aanvullende dekkingen omvatten zoals medische kosten verzekering bij een verkeersongeval.

De gerechtigde leeftijd om een auto te besturen in Costa Rica

Een auto huren Costa Rica gaat niet zonder regels aan toe. Een van de vereisten om een auto te huren in Costa Rica is dat de bestuurder een minimale leeftijd moet hebben bereikt van 21 jaar. Een internationaal rijbewijs heb je niet nodig, maar je paspoort en een duidelijke stempel van Costa Rica moet je wel kunnen overleggen. Andere documenten die je standaard bij je moet hebben is een creditcard op je eigen naam en je rijbewijs. Dit zijn de punten waarop je zeker de aandacht moet richten als je van plan ben om een auto te huren in Costa Rica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *