Kamper

Wat heb je allemaal nodig voor jouw kampeervakantie?

Kamperen is erg populair. Gezellig in een tent, caravan of camper de vakantie doorbrengen. Er zijn natuurlijk verschillende manieren van kamperen en er zijn dan ook weer verschillende spullen nodig. Je hebt uiteraard echt kamperen, maar ook glamping. Bij bijvoorbeeld Villatent worden dan luxere en leuke bestemmingen gegeven om te kamperen. Bij beide soorten is het belangrijk dat er bepaalde spullen absoluut niet vergeten worden als je gaat kamperen. Sommige tips zijn ook handig voor reizen in het algemeen.

Tips

Als je een eigen tent heeft gekocht, maar nog nooit hebt gekampeerd, zijn er een aantal tips waar je als beginnende kampeerder veel aan zult hebben. Je kunt de tent alvast een paar keer opzetten voordat je echt op vakantie gaat. Dan weet je hoe de tent goed wordt opgezet en of er eventueel nog iets ontbreekt, zoals haringen, scheerlijnen of iets anders. Als je een beetje oefent en er handig in wordt, zal je dit zeker van pas komen op vakantie, maar ook later. Dit scheelt enorm veel moeite, want na de reis ben je meestal moe. Eenmaal op de bestemming aangekomen moet je de tent ook nog opzetten en als je niet weet hoe kan dat best frustrerend zijn. Zoek uit wat voor bodem de bestemming heeft. Voor een harde bodem zijn andere haringen nodig dan voor een grasveldje met aarde. Markeer de tentstokken die bij elkaar horen, dat scheelt zoekwerk. Probeer ook de kampeerspullen van te voren uit. Wat ontbreekt er nog en werkt alles goed? Is de tent waterdicht en zijn de ritsen nog heel en lopen ze soepel?

Paklijst

Er moeten heel veel spullen mee als je gaat kamperen, dus is het belangrijk om een lijst te maken. Bij glamping zijn al vaak veel spullen inbegrepen bij het huisje of de tent. Kijk daarom goed wat er al beschikbaar is, zoals bij glamping Nederland. Voor echt kamperen, maar ook voor gewoon reizen kun je denken aan documenten en geld (ID, zorgverzekeringskaart, etc.) Spullen voor onderweg, zoals laders, eten, het adres. Persoonlijke verzorging, EHBO, kleding, gereedschap, kookspullen, ontspanning en slaapspullen horen ook op het lijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *