Frans bed

Wat is een Frans bed?

Een Frans bed wordt ook wel een Frans matras genoemd. Dit is een bed die een ronde of schuine hoek heeft. De naam is ontstaan doordat veel bedden in Frankrijk voorheen een schuine hoek hadden. Tegenwoordig zie je dit soort bedden niet meer zo vaak in Frankrijk, er worden steeds minder van geproduceerd. Toch zijn Franse bedden populair bij vakantiegangers: Franse matrassen worden namelijk veel gebruikt in campers, caravans en boten. Een Frans bed is namelijk ideaal als je ruimte wilt besparen in een al kleine ruimte. Franse bedden heb je in verschillende merken, zoals Seminautic.

De voordelen van een Frans bed

Als je op reis bent geweest met een caravan, weet je dat de ruimte erg beperkt is. Bovendien wordt een kleine ruimte voor verschillende dingen gebruikt: in de caravan eet je, slaap je en neem je een douche. Vaak wordt er daarom weinig aandacht besteedt aan het matras in een caravan. Hierdoor vinden veel mensen het onprettig om in een caravan te slapen en krijgen ze soms last van rugklachten. Veel matrassen in caravans zijn oud, versleten en zijn van slechte kwaliteit. Slapen in een caravan hoeft echter geen oncomfortabele ervaring te zijn: met een Frans bed heb je een matras van goede kwaliteit die weinig ruimte inneemt.

Soorten Franse bedden

Een Frans bed of Frans bed heeft dus een ronde of schuine hoek, maar ze zijn er in verschillende soorten en maten. Niet ieder Frans bed is dus hetzelfde. Zo zijn er Franse modellen met een afgeronde hoek, met een schuine zijde, maar er zijn ook tweedelige Franse bedden. Deze heb je met een afgeronde hoek of schuine zijde. Welke soort en maat je kiest hangt af van de beschikbare ruimte in je caravan. Vaak worden Franse matrassen gemaakt van koudschuim, een handig materiaal omdat ze niet rotten in vochtiger ruimten zoals campers en caravans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *