Weekendje in Brabant? Tips & bezienswaardigheden voor een weekendje Brabant

Heb je zin in een weekendje weg en heb je weleens aan Brabant gedacht? Er zijn een tal aan leuke bezienswaardigheden en attracties te zien in het gezellige Brabantse land. De mensen zijn vriendelijk en het bier staat altijd koud. Hieronder lees je wat tips voor een leuk weekendje weg in Brabant om de echte Brabantse gastvrijheid te ervaren en zo het meeste te maken van jouw weekend. 

Een vakantiepark in Brabant

Brabant biedt voor ieder wat wils. Binnen Brabant liggen een aantal mooie grote steden, zoals Den Bosch, Breda en Eindhoven. Het heeft mooie natuur en veel riviertjes en meren maar ook gezellige dorpjes en activiteiten voor een leuk dagje uit met de familie, zoals de Efteling en de Beekse Bergen. Wat zijn de leukste bezienswaardigheden voor een weekendje Noord-Brabant? De op één na grootste provincie van Nederland blinkt vooral uit door natuurschoon, zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Kempen, de Peel en de Biesbosch. Prachtige gebieden om te voet of per fiets te ontdekken. Sta je op een vakantiepark in Brabant dan sta je dus zeker goed. Bij de meeste vakantieparken in Brabant is er voor ieder wat wils. Voor zowel jong als oud worden op de vakantieparken leuke activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk om op een vakantiepark in Brabant te kamperen met je eigen tent of caravan, maar daarnaast bieden ze ook vaak de mogelijkheid om te verblijven in een huuraccommodatie.

De voordelen van een camping met privé sanitair

Ben je niet zo een fan van over de camping lopen met je wc-rol? En sta je liever niet in de rij om je afwas te doen? Kies dan voor een vakantie op camping met privé sanitair. Je deelt het sanitair niet met andere gasten, dus alles blijft schoon. Of je nu zelf met je tent, caravan of vouwwagen komt of je huurt een van de glamping accommodaties, met privé sanitair heb je altijd rust en privacy. Op de meeste campings met privé sanitair heb je dus een eigen douche, toilet en zelfs een aparte afwasruimte bij jouw kampeerplaats. Let wel op, ben je deze vorm van luxe eenmaal gewend, dan wil je niet snel meer anders. Nog een voordeel is dat mocht je je handdoeken en zeep vergeten, deze altijd op voorraad zijn bij je sanitaire voorziening. En zitten je kinderen vier keer per dag onder de modder, dan zet je ze even snel onder je eigen douche.

Er gaat niets boven Brabant

Zoals gezegd is een weekendje Brabant gegarandeerd gezellig en ontspannen. De worstenbroodjes vliegen je om de oren. De Brabantse mens staat niet voor niks bekend om zijn vriendelijkheid en Bourgondische levensstijl. Ze zijn redelijk nuchter en maken zich niet zo snel druk. Ook zijn er een tal van leuke activiteiten te ondernemen en is er veel natuurschoon in de omgeving om van te genieten. Kortom, denk bij je volgende weekendje boeken ook eens aan het mooie en gezellige Brabant. Houdoe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.