4 hoogtepunten van Sicilië die je niet mag missen

Ben jij een zonaanbidder, een cultuursnuiver, een natuurliefhebber of een échte Bourgondiër? Er is er één plaats waar dit alles bij elkaar komt. Het Italiaanse eiland Sicilië heeft het allemaal! Herken jij jezelf als één van bovenstaande types en vind je hierin ook jouw reisgenoot(en) terug? Pak dan snel je koffers en boek een vlucht. Het is al mogelijk om al dit moois te zien tijdens een fly drive Sicilië van maar 8 dagen! Vanaf de luchthaven rijd je met de auto gemakkelijk van Etna tot Palermo en van authentieke vissersdorpjes tot de oude tempels van Agrigento. Wij zetten alvast # hoogtepunten van Sicilië op rij die jij tijdens je rondreis echt niet mag missen!

1. Dansen op de Etna Vulkaan

“Dan gaan we dansen, dansen, dansen. Dansen op de vulkaaaan!” De band De Dijk zong het al in hun hit die werd uitgebracht in 1987. Op het Italiaanse eiland Sicilië kun jij dit echt gaan doen! Onder leiding van een professionele gids maak je een wandeling op de bekende Etna vulkaan. Wist jij dat dit de grootste actieve vulkaan van Europa is? Aan het einde van de wandeling wacht een echte vulkaankrater op je. Dansen gegarandeerd!

2. Prik een hapje in Palermo

Alle Bourgondiërs opgelet: op Sicilië kunnen ze er wat van! De Italiaanse cultuur kent een rijke geschiedenis aan gerechten en staat bekend om zijn heerlijke Mediterrane eten. Palermo is bij uitstek de stad om kennis te maken met de Italiaanse eetcultuur. Op straat vind je overal eetstalletjes waarin tot ‘s avonds laat het heerlijkste comfort-food wordt aangeboden. Om je vingers bij af te likken!

3. Romantisch genieten in Riserva Naturale dello Zingaro

Even weg van alle drukte? Ga dan romantisch genieten aan een van de witte zandstranden van Riserva Naturale dello Zingaro. Hier vind je de mooiste wandelpaden die je langs ruige kliffen en authentieke dorpjes naar het kristalheldere water van de Middellandse zee leiden. Tip: er loopt een wandelroute van 7 kilometer lang langs de kustlijn van dit nationale park waar je de meest spectaculaire vergezichten spot!

4. Cultuur snuiven in de ruïnes van Agrigento

Gaat jouw hart sneller kloppen van geschiedenis en cultuur? Dan mag een bezoekje aan de tempels van Agrigento zeker niet ontbreken. Deze tempelvallei vormt de voornaamste archeologische vindplaats van Sicilië en wordt zelfs vergeleken met Athene! Dit hoogtepunt van Sicilië mag je echt niet missen. Kun jij alle negen tempels spotten?

Blijf jij deze vakantie liever dichterbij huis? Hier vind je de leukste plekken in Nederland, Duitsland & België: 9 hotspots dichtbij huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *