Vakantie Ardennen

Wie van veel natuur houdt, moet naar de Ardennen. Zo dichtbij, maar vraag aan iemand die ooit op vakantie naar de Ardennen is geweest zal je vertellen dat het echt een compleet andere wereld is!

Als je aan de Ardennen denkt, denkt vaak aan België. Maar de Ardennen lopen ook door in Luxemburg en Frankrijk. Een prachtig gebied waar je Bourgondisch kan genieten van de heerlijkste patés en bieren. Ook voor echte buitensporten zijn hier ontzettende leuke buitensporten. Een vakantie in de Ardennen is erg bijzonder door de variatie aan belevenissen! Na elke bocht vind je wel een nieuw kasteel en prachtige kronkelende riviertjes.

Hoogtepunten van jouw vakantie in Ardennen

Wie in de Ardennen is, moet natuurlijk eerst genieten van de prachtige natuur! Voor een goed beeld van het overweldigende groen kan het Nationaal Park Hoge Venen bezoeken. Dit gebied leent zich uitstekend voor heerlijke wandeltochten door de heide- en veengebieden. In het seizoen zie je allerlei bloemen die typisch zijn voor dit gebied, zoals orchideeën, gentianen en veenbessen. Geniet van deze fraaie hoog gelegen natuur! Na het genot is het tijd om een serieuze wandeltocht te maken diep de natuur in. Energieke sportievelingen halen hun hart op in deze bosrijke streek. Ga de rivieren af met een kano die je op meerdere locaties kan huren. Stap op de mountainbike en manoeuvreer over de bospaadjes. Of voor de echte waaghalzen onder ons, laat je zekeren en beklim de steile rotswanden! Welke activiteit je ook kiest, je kan trots zijn op jezelf. Als je de natuur op welke manier dan ook hebt bedwongen, is het de hoogste tijd om meer te leren over de geschiedenis van de streek. In en rond de knusse plaatsjes vind je ontzettend veel oude gebouwen en interessante musea. Veel musea zijn gericht op de roerige oorlogsgeschiedenis van de Ardennen. Hier vond het beruchte Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog plaats.

Op zoek naar een leuke vakantie of een weekendje weg? Huur dan een mooi vakantiehuis in de Ardennen! In de huizen heb je alle luxe en comfort die je op vakantie verwacht, maar wel in een eigen vakantiehuis. Ideaal voor bijvoorbeeld een familievakantie of weekendje weg!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *