Ga op vakantie naar het prachtige Griekenland

Griekenland is een land met een rijke geschiedenis dat elk jaar grote aantallen toeristen ontvangt. Men gaat er op zoek naar prachtige musea, de mooie blauwe zee of gezellige dorpjes. Omdat er zo veel te zien is in Griekenland, hebben wij hier een aantal hoogtepunten op een rijtje gezet. Vergeet niet je hotel in Griekenland op tijd te boeken, want de beste hotels zitten al snel vol in het hoogseizoen.

Leuke huisjes

Als je aan Griekenland denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de witgeverfde huisjes, op een heuvel gebouwd, met lichtblauwe details… Dit soort mooie tafereeltjes kom je inderdaad op veel plaatsen in Griekenland tegen, al staan er natuurlijk ook veel simpele en moderne gebouwen zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Wil je een keer zo’n pittoresk dorpje bezoeken? Dan is Santorini een leuke bestemming. Hier geniet je ‘s avonds ook nog eens van een prachtige zonsondergang.

De Griekse eilanden

Zowel het vasteland als de vele eilanden zijn prachtig, maar de eilanden hebben toch wel iets heel speciaals. Er hangt een andere sfeer, je ontdekt er prachtige uitzichten en je geniet natuurlijk van de vele stranden. Een aantal voorbeelden van eilanden die je echt eens moet bezoeken zijn:

  • Kreta
  • Lesbos
  • Karpathos
  • Corfu

Met zo’n 6000 eilanden waarvan er ruim 200 bewoond zijn, is er natuurlijk keuze genoeg! Op sommige eilanden komen vooral veel jongeren die willen feesten, en andere zijn meer geschikt voor familievakanties.

Zakynthos

Wil je een scheepswrak van dichtbij bekijken? Dan moet je naar Zakynthos, en om precies te zijn naar Navagio Beach. Je bereikt het strand met een boot, en kunt natuurlijk een heerlijke strandwandeling maken in de mooie omgeving.
Vergeet niet dat je ook nog op zoek moet naar een goed hotel, of misschien wel meerdere als je veel van het mooie Griekenland wil ontdekken. https://www.hotelgriekenland.eu/ is een site die goed van pas komt tijdens het plannen van je vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *