Gran Canaria- Eiland en droom

Op naar Gran Canaria!

Steeds meer mensen van over de hele wereld ontdekken op hun beurt Gran Canaria. Ondertussen brengen reeds jaarlijks meer dan 3 miljoen toeristen hun vakantie hier door. Er is hier voor ieders wat wils. Verder is er voorzien in voldoende moderne en hoogkwalitatieve accommodatie. De infrastructuur van supermarkten, winkelcentra, restaurants, openbaar vervoer, medische zorgen en wegen voldoet aan de Europese standaarden. Hier wordt overal volop voor recreatie gezorgd. Zo is er een enorme keuze aan disco’s, evenementen en excursies op Gran Canaria.

Op een boogscheut van de Sahara

Hoewel Gran Canaria tot Spanje en dus zelfs tot de Europese Unie behoort, ligt het eiland geografisch gezien in Afrika. Door haar ligging midden in de Atlantische Oceaan en op slechts 180 kilometer van de Afrikaanse westkust, wordt het klimaat van Gran Canaria sterk door de Sahara woestijn beïnvloed. De lokale bevolking spreekt van “calima” wanneer de wind uit het oosten waait en hete temperaturen en zand van de nabijgelegen woestijn overbrengt. In de zomer gebeurt dit een keertje om de paar weken en dan houdt dit weertype een drie tot vier dagen aan. De rest van het jaar genieten de eilandbewoners van het beste klimaat van de wereld.

Een eeuwige lente hoeft niet slechts een droom te zijn

Gran Canaria wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd. In feite zijn er gedurende het hele jaar weinig temperatuurschommelingen. Terwijl er in de zomer overdag schaduwtemperaturen van rond de 28, 29 graden Celsius overheersen, is het in de winter nog steeds 22 tot 24 graden Celsius. Zonnekloppers en zij die winter willen ontvluchten, komen hier volop aan hun trekken. Bovendien blaast de constante wind alle smog van de stad Las Palmas en de toeristische centra naar de Atlantische Oceaan toe. De lucht is dus altijd schoon en puur. Het eiland is verder grotendeels vrij van stuifmeel, omdat in Gran Canaria de typische grassen en bomen van Centraal-Europa, die de jaarlijks allergielijders tergen, niet groeien. Het is een bijna perfecte omgeving voor iedereen.

Een volledig continent op slechts 1560 km2

Een klein stukje lavarots in het midden van de Atlantische Oceaan biedt zijn bezoekers de klimatologische diversiteit van een heel continent. Terwijl in de winter in de hogere regionen van het eiland sneeuw kan liggen, zien we hoe tegelijkertijd op slechts 20 kilometer afstand mensen zonnebaden op één van de ontelbare stranden. De meeste noordelijke passaatwinden ontmoeten elkaar in het noorden van Gran Canaria en stijgen in de bergen omhoog. In de noordelijke helft zorgen ze voor veel neerslag in de vorm van mist en regen. Daarom heerst er in het noordelijke deel een subtropisch, vochtig klimaat met frequente regenval. Aangezien de passaatwinden het massief niet kunnen overwinnen, blijft het zuiden grotendeels droog. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een bestemming met zongarantie voor hun vakantie.

Boven de wolken

Actieve vakantiegangers willen graag hun omgeving verkennen. Op zoek naar het nieuwe, overweldigende zijn ze op Gran Canaria op de juiste plek. Met slechts 55 kilometer doorsnee van noordoost tot zuidwest, biedt dit eiland tot 2.000 meter hoge bergmassieven in haar hinterland. Wandelaars, klimmers en ontdekkingsreizigers komen hier volop aan hun trekken. Ze worden beloond met adembenemende uitzichten over het eiland zelf en helemaal tot Tenerife. Met wolken die tegen bergflanken hangen, dichte dennenbossen, watervallen, diepe kloven met tropische vegetatie, honderden meters hoge kliffen en prachtige zonsondergangen.

60 kilometer strand; zoals u het graag heeft

Van haar 236 kilometer kustlijn heeft Gran Canaria 60 kilometer stranden. Natuurlijk niet aan één stuk, maar des te diverser. Gran Canaria biedt allerlei stranden: witte zandstranden in Caribische stijl, grijze en zwarte stranden met vulkanisch zand, kiezelstranden en rotsachtige stranden. Het beroemdste en met zijn 4 kilometer langste strand, is dat van Playa del Inglés. Het gouden zand dat zich uitstrekt langs de Atlantische Oceaan tot aan de horizon is bekleed met de beroemde duinen van Maspalomas. Een achtergrond voor vakantiedromen. Waar wacht u nog op? Vooruit! Op naar Gran Canaria!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *