Villa La Palagina

Een perfect vakantie aan het Lago Maggiore

Wil je genieten van een vakantie met het gehele gezin? Dan zijn er veel verschillende opties te vinden in Europa. Een van de vakantiebestemmingen die je hierbij niet over het hoofd mag zien, is de Lago Maggiore. Het meer in het grensgebied van Italië en Zwitserland laat jou namelijk genieten van een mengeling tussen cultuur en natuur, waarbij er ook voldoende te beleven is voor het hele gezin. Maar waar kun je allemaal aan denken tijdens het boeken van deze vakantie? 

Helemaal tot rust komen 

Lago Maggiore is het meer dat door de Italianen ook wel Lago Verbano wordt genoemd. Het meer duidt het grensgebied tussen Zwitserland en Italië aan en biedt veel verrassingen. In eerste instantie heb je het meer zelf, waar je helemaal tot rust kunt komen. Echter is er ook veel natuur in de omgeving te ontdekken. Je kunt er verschillende wandelroutes terugvinden, waardoor jij niet alleen actief bezig bent, maar ook geniet van de geluiden die uit de natuur komen.   

Verschillende trekpleisters in de omgeving 

Bij Lego Maggiore kun je echter ook verschillende watersporten beoefenen of juist kijken naar een van de bezienswaardigheden in de omgeving. Rondom het meer zijn er namelijk verschillende steden, welke jou steeds weer iets nieuws te bieden hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Verbania, Stresa, Luino, Locarno en Ascona als bekende trekpleisters, maar ook de Borromeïsche eilanden die je in het midden van het meer terugvindt. Jij kunt hierdoor veel verschillende indrukken krijgen en genieten van de authentieke Italiaanse cultuur die de bewoners op jou overbrengen. 

Jouw vakantie volledig plannen 

Je kunt jouw volledige vakantie aan het Lago Maggiore van tevoren plannen. Door te bekijken welke bezienswaardigheden en activiteiten niet mogen ontbreken tijdens de reis, zorg je dat je een eerste planning gemaakt hebt. De rest van de vakantie organiseer je volledig naar wens. Alles wat er te doen is aan het Lago Maggiore zal jou weer een nieuwe ervaring geven en kan ervoor zorgen dat jij een vakantie krijgt om nooit meer te vergeten. Samen met het gehele gezin geniet je van jouw volgende reis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *