De beste tips voor het vinden van het perfecte vakantiewoning in Nederland

De zomer staat weer voor de deur en dus het beste moment om een vakantiewoning in Nederland uit te zoeken om deze zomer te vertoeven. Maar waar let je op bij het kiezen van een vakantiehuis? Vind je de locatie belangrijk of hecht je juist meer waarde aan de faciliteiten zoals een zwembad of natuur?

De ideale provincie voor jouw vakantiewoning in Nederland

In Nederland vallen de verschillen nog wel redelijk mee in de provincies, maar er zit weldegelijk een verschil in. Daarom moet je eerst overwegen in wat voor gebied je een huisje zoekt, zoek je een gebied met veel; bergen, heuvels, strand, bossen, steden of juist meren om lekker in te varen? Kies je voor een heuvelachtig gebied als Limburg of juist een bosachtig gebied als Gelderland.

Faciliteiten bij een vakantiewoning

Wanneer je een vakantiehuis koopt moet je goed nadenken wat je eisen zijn qua faciliteiten: zoek je een vakantiehuis met of zonder zwembad? Een appartement of juist een losstaand huisje? Een huisje op een vakantiepark, in een dorp of midden in de natuur? Hoeveel slaapkamers denk je nodig te hebben en moet het kindvriendelijk zijn?

Bij het kopen van een vakantiehuis zal je als je van activiteiten houdt ook rekening moeten houden met wat er in de directe omgeving van het huisje te doen is. Want als je van activiteiten houdt wil je niet elke dag een stuk hoeven rijden voor een leuke (bos)wandeling of voor het bezoeken van een museum. Hou rekening met de tijden die routeplanners vermelden: een uurtje in de auto naar een pretpark of een andere activiteit lijkt niet heel veel maar kan toch nog aardig tegenvallen.

De omgeving van een vakantiewoning in Nederland

Een andere tip die we je geven voordat je een vakantiehuis koopt is; doe onderzoek naar de omgeving. Zoek bijvoorbeeld het gebied, huis of appartement op in Google Maps en Streetview. Zo kan je meteen zien hoe de omgeving er uit ziet. Je zal het misschien op de foto’s niet zien maar je zal er achteraf achter komen dat er een gigantische fabriek op 50 meter van je huisje staat, dat het vakantiehuis grenst aan een spoorweg of dat het op de website net lijkt dat het vakantiehuis direct aan het strand ligt terwijl dat niet het geval blijkt te zijn.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *