Doe eens een dagje Volendam

Je moet het gewoon een keer doen: een dagje Volendam. Volendam heeft gewoon veel te bieden en je kunt er als geen ander leuke activiteiten combineren met gezelligheid. Bij een bezoek aan Volendam hoort zeker ook de gezelligheid van de Dijk. Misschien is het om die reden verstandig om met het openbaar vervoer te gaan.

Volendam, fraai vissersdorp aan het IJsselmeer

Volendam dus, fraai gelegen aan het IJsselmeer en een echt vissersdorp. Veel mensen verdienen hun brood in de vis, zoals in Volendam ook ontzettend veel goede muzikanten wonen. Want hoe bekend je ook bent, als je in Volendam geboren bent dan blijf je er wonen ook. Volendam is een hechte gemeenschap met een eigen taaltje. Volendam heet echter ook elk jaar opnieuw duizenden en duizenden toeristen welkom, en dat uit binnen en buitenland. Want ook de Japanner en de Chinees die Nederland bezoeken doen altijd een dagje Volendam.

Maak de bekende foto in Volendamse klederdracht

Ook de bekende Volendammers zijn mensen-mensen en wars van sterallures. Nergens anders is de kans groter dat je tijdens een dagje Volendam een bekende Nederlander tegen het lijf loopt. Pak je een dagje Volendam, dan hoort één ding er altijd bij: de bekende foto in klederdracht. Je kunt dit op verschillende plaatsen in Volendam doen en er is altijd kleding die je past. Binnen een half uurtje zijn de bekende foto’s gemaakt en heb je een nieuwe herinnering gemaakt.

Terug in de tijd in het Palingsound Museum

Een dagje Volendam is ook standaard een heerlijk visje eten en een bezoek brengen aan het Palingsound Museum, waar de geschiedenis van de muziek van de afgelopen eeuw aan de orde komt. Het betekent meezingen met BZN, The Cats, Jan Smid en ook Nick en Simon. Heel leuk om dat museum te bezoeken, zoals ook het oude deel van Volendam de moeite van het bezoeken waard is. Je kunt in Volendam een sterrenspeurtocht doen en je kunt er in oud Volendam verdwalen. Sta je op de Dijk en kijk je richting IJsselmeer, dan zie je in de verte een dorpje liggen: Marken. Mocht je tijd over hebben, dan is een boottochtje naar Marken een aanrader. In Marken waan jij je echt terug in de tijd. Ook erg leuk en een bezoek waard.

Sluit het dagje Volendam af op de altijd gezellige Dijk

Een dagje Volendam sluit je af op de Dijk, een mix van gezellige horeca etablissementen, boetiekjes en souvenirwinkels. Je eet er een hapje en pakt er een drankje. De Dijk is simpelweg de perfecte afsluiting van een dagje Volendam. Gek genoeg plannen toeristen altijd een dagje Volendam als ze te gast zijn in ons land, maar is nog lang niet elke Nederlander in Volendam geweest. Jammer en een gemiste kans. Want Volendam is zo’n plaats waar je simpelweg geweest moet zijn. En hoewel het er altijd gezellig druk is, kun je toch relatief rustig genieten van al het moois dat Volendam te bieden heeft. Van massatoerisme is hier namelijk geen sprake.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.