Lees hier de top 3 fietsvakantie provincies van Nederland

De behoefte aan een vakantie is niet meer zo groot geweest sinds het coronavirus ons in de greep heeft. Het vele thuiswerken, de beperkte hoeveelheid sociale contacten en natuurlijk de grenzen die dicht zitten naar het buitenland heeft veel van onze gemoedstoestand gevraagd. Niet getreurd bewoners van de lage landen, je behoefte kan worden voorzien met een super eenvoudige manier dat voor iedereen te doen is!  
 
Een fietsvakantie in eigen land. Doordat wij zo geneigd zijn om altijd naar het buitenland te gaan, worden de meest prachtige plekken van Nederland vaak vergeten. Om deze reden hebben wij een top 3 van de meest mooie provincies op een rijtje gezet, waar je met de fiets een perfecte vakantie kan vieren: 
 
1. Noord-Holland 

Mensen die in Noord-Holland wonen boffen enorm, want deze provincie heeft de meest prachtige fietsbestemmingen van Nederland. Of je nou kiest voor een fietsroute langs de gestrekte landschappen en bosgebieden tot de prachtige meren en moerasgebieden die te zien zijn. Noord-Holland staat bekend om de knusse authentieke dorpjes waar veel te beleven valt. Zin om toch de stoute maar vooral vieze schoenen aan te trekken? Pak dan de fiets naar de kust waar niet alleen prachtige fietsroutes hebt, maar ook heerlijk kan wadlopen! 

2. Groningen 

Groningen koningen, wordt er vaak wel gezegd. Groningen staat niet alleen bekend de rijke natuurgebieden, maar ook om de achttiende-eeuwse vestigingsdorp Bourtange. Dit is een prachtige bezienswaardigheid waar je meteen een gevoel krijgt alsof je terug in de tijd bent! Verder heeft de omgeving veel meer te bieden, dus het is zeker de moeite waard om naar toe te gaan! Fiets huren Groningen? Als je in het zuiden van Nederland woont is het misschien veel moeite om een fiets mee te nemen. Het huren van fietsen kan overal! 

3. Limburg 

Van het Noorden komen wij nu aan bij de meest zuidelijke provincie van ons landje; Limburg! Limburg heeft alles; de authentieke steden, gezellige mensen en heerlijke vlaai! Waar je naast gezelligheid ook optimaal kan genieten in de natuurgebieden omliggend aan de maas. Verder staat de provincie bekend om de meest adembenemende heuvelgebieden, dat je bijna een buitenlands gevoel van vakantie geeft! Tip! Voor mensen die lange aftstanden willen fietsen en de heuvels willen trotseren; ga met een e bike! Doe ook de: E bike Groningen tot Limburg challenge, voor de echte fanatiekelingen is het wellicht leuk om van het zuiden naar het noorden te fietsen. Dan voelt het helemaal als een buitenlandse trip!  
 
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.