Camperen in groningen?

Waarom een camping in Groningen?

Waarom kiezen mensen voor een camping in Groningen? De reden dat mensen steeds vaker in het binnenland op vakantie gaan is omdat ze realiseren dat Nederland ook heel mooi kan zijn. Door corona kunnen ze niet veel naar het buiteland en omdat veel locaties in Nederland zo dichtbij zijn kunnen ze gemakkelijk een weekendje weg, zoals bijvoorbeeld naar een camping in Groningen. Mensen zien dit als ontsnapping van hun omgeving en kunnen heerlijk ontspannen zonder lang te reizen. Wegens het veranderende klimaat in Nederland worden de seizoenen steeds extremer. De zomers worden warmer en de winters worden kouder. Aangezien de oudere generatie ook steeds vaker even weg willen uit hun omgeving gaan ze vaak kort op vakantie. Ze hoeven niet lang in een auto te zitten of met het vliegtuig te gaan. Hiervoor is een camping in Groningen ideaal! De toenemende vliegkosten spelen ook een rol. Vliegtickets naar het buitenland worden steeds duurder.

Wat valt er te doen in Groningen?

Maar als tegenwoordig zo vaak op vakantie gaan in Nederland, wat valt er dan te doen in Groningen? Waarom kiezen mensen voor een camping in Groningen? Omdat er vrij veel valt te doen in Groningen gaat de keuze makkelijk uit naar een camping in Groningen. Er zijn veel accommodaties, en je hoeft je nooit te vervelen in Groningen! De meeste campings liggen namelijk van de drukte af maar alsnog dichtbij de stad. Zo is de drukte een keuze en niet een verplichting. Je kunt makkelijk naar de stad rijden met een fiets en wanneer je de drukte beu bent kun je er weer lekker van ontsnappen.

Groningen heeft veel bezienswaardigheden zoals:

1. Martinitoren

2. Grote markt

3. Prinsentuin

4. Studentenstad

5. Synagoge Groningen

Bezienswaardigheden

Een van de meest iconische plekken van Groningen is toch wel de Martinitoren. Deze hoge toren komt namelijk uit 1469 en maakt deel uit van de Martinikerk. Met een 97 meter is dit de hoogste toren van Groningen. De grote markt is ook erg geliefd in Groningen. Vroeger stond dit plein bekend als Breede Merckt. Dit was in de 19e eeuw. Dankzij schilderijen kunnen wij nog steeds genieten van hoe deze mooi markt er vroeger uit zag. Sommige mensen noemden dit soms wel de meest mooie markt in Nederland. Maar tijdens de bevrijding in de tweede wereldoorlog is er helaas veel schade aangericht. Door deze oorlog zijn er veel mooie gebouwen gesneuveld. De Prinsentuin is ook een erg leuke bezienswaardigheid in Groningen. De Prinsentuin word gezien als misschien wel een van de rustigste plekken in Groningen. Deze tuin is omringt met hoge muren en staat vol met mooie planten. Hier kan je lekker tot rust komen en van de drukte ontsnappen. Naast misschien de saaie geschiedenis van Groningen staat deze stad ook wel bekend om de hoeveelheid studenten die er wonen, daarom dat mensen het ook wel de studentenstad. Voor de corona tijd was er elke donderdag in de week een stappersavond voor studenten. En natuurlijk waren er vrijdag en zaterdag ook feestjes, maar dat was meer voor de niet-studenten. Wanneer je dus naar een camping in Groningen gaat is dit niet alleen voor “oude” mensen. Groningen kan ook erg levendig zijn voor jongeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.