Op vakantie in eigen land

Hou jij ervan om te reizen en de wereld te ontdekken? Of zie jij voorlopig genoeg schoonheid in ons eigen kikkerlandje? Wie graag vakantie viert in eigen land, komt wellicht uit op bekende bestemmingen als Amsterdam, Giethoorn of de Veluwe. Maar wist je dat je jezelf ook prima in Gorinchem kunt vermaken?

Gorinchem ligt misschien niet voor de hand wanneer je denkt aan vakantie in Nederland. Toch hebben de stad en omgeving genoeg te bieden voor een ontspannen trip. Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten voor een tripje naar deze gezellige, Zuid-Hollandse stad.

Wat is er te doen in Gorinchem?

Gelegen bij bekendere trekpleisters als Dordrecht en Rotterdam vind je het bijzondere Gorinchem. Het centrum van Gorinchem is een goed bewaarde vestingstad waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. Om wat cultuur te snuiven, breng je een bezoekje aan de Grote Kerk of aan het Gorcums Museum.

Bij Olala Chocola in de Westwagenstraat koop je de heerlijkste chocolade. Over de toonbank kijk je mee naar hoe het gemaakt wordt, waarna je het zelf kunt proeven.

In het rustige deel van de stad vind je de molen ‘Nooit Volmaakt’, die met behulp van vrijwilligers weer in gebruik is. Van zo’n typisch Hollands plaatje blijf je foto’s schieten!

Ontdek de omgeving

Slot Loevestein bezoek je net buiten de stad. Dit prachtige kasteel ontdek je zelf met een sleutel waarmee je van alles kunt openen. Zo ontdek je hoe hoogwater voelt en kom je van alles te weten over wapens en kruit. Dwaal op je gemak door het kasteel en voel je even echte royalty!

Natuurliefhebbers trekken uiteraard de Biesbosch in die niet ver van Gorinchem af ligt. Dit natuurgebied staat bekend als het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Wandelend, fietsend of op het water beleef je de mooiste avonturen.

Moe maar voldaan van alle belevenissen? Slapen doe je bij Hotel Goud & Zilver dat in hartje Gorinchem ligt. Dit sfeervolle hotel bestaat uit tien verschillende suites die zijn verspreid over een aantal historische panden. Zo geniet je altijd in stijl van de perfecte nachtrust!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *