Op vakantie naar Ibiza


Zon, zee, strand en feesten tot de late uurtjes. Dat is het beeld van een vakantie op Ibiza. Met ongeveer zeven miljoen bezoekers per jaar is het een populaire bestemming voor zonliefhebbers, beroemdheden, kunstenaars, complete gezinnen en 24-hour party people. Door zijn verleden als hippie eiland heeft Ibiza nog steeds een geheel eigen uitstraling met een aantrekkingskracht op jong en oud.  Met een
privé vlucht maak je het nog bijzonderder. We hebben een aantal to do’s voor je op een rijtje gezet.

Het hippie eiland van weleer

In de jaren 60 van de vorige eeuw was Ibiza het eiland van de hippies. Op het hoogtepunt was het eiland bevolkt door meer dan honderdduizend hippies. Hun vrije levensstijl heeft de sfeer en het imago van het eiland gevormd. Al zijn de meeste hippies verdwenen, de diverse hippiemarkten houden het gevoel levend. De grootste markt Punta Arabi in het plaatsje Es Canar is gedurende de zomermaanden iedere woensdag te bezoeken. 

Het eiland van de house

De jaren 80 in Ibiza stond in het teken van de opkomst van de house. Deze muziekstroming uit de clubs van New York, Detroit en Chicago vonden moeiteloos hun weg op het eiland. Clubs als Amnesia, Pacha, Space en Privilege waren en zijn synoniem voor de beste feesten met alle bekende DJ’s. Het danceseizoen start in mei en lokt danceliefhebbers vanuit de gehele wereld naar het eiland. Hou wel rekening dat zowel de entree als de drankjes vrij prijzig zijn. 

De stranden van Ibiza

Ibiza beschikt over meer dan 70 kleine en grote stranden. De drukke stranden liggen voornamelijk in het westen en zuiden. Hier staan de populaire beachclubs waar strandgangers onder de tonen van loungemuziek van de zon genieten. De populairste spot is wel de Blue Marlin. Ook het Cafe del Mar in de plaats San Antonio is een populaire plaats om de stranddag bij de ondergaande zon af te sluiten. In het oosten en noorden is de sfeer rustiger en zijn meer idyllische stranden te vinden. Hier is het mogelijk om in een vrij rustige omgeving van het strand te genieten. 

Cultuur en natuur in Ibiza

Ibiza is meer dan alleen feesten aan het strand. Zo bezit de oude stad Eivissa de oudste complete stadsmuur van Europa. Sa Caleta is de vindplaats van een drieduizend jaar oude nederzetting van de Feniciërs. De Cova de San Marca is een honderdduizend jaar oude druipsteengrot. Het Museo Arquelogico in Dalt Vila heeft een interessante permanente tentoonstelling van sieraden, munten en gebruiksvoorwerpen uit Ibiza. Het binnenland van de eiland, weg van de stranden geeft de bezoeker een prachtige natuur. Vooral de pijnbomen geven het eiland een karakteristieke uitstraling. Het binnenland is de vindplaats van beschermde blauwe en groene hagedissen. De Podencos is jachthond van Egyptische afkomst en uniek voor het eiland. 

Ibiza culinair

Ibiza heeft een keur van eetgelegenheden voor ieders smaak. Door de ligging en historie van het eiland bevat de keuken een mix van Europese, Arabische en Afrikaanse invloeden. Natuurlijk is de vis altijd vers en komen de tomaten, bonen, courgettes en aubergines direct van het land. Restaurants zijn in alle categorieën aanwezig. Van eenvoudige toeristen restaurants tot uitstekende haute cuisine. Hou je van een stevige schotel, probeer dan eens de lokale specialiteit ‘Embutido’.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *