Op vakantie naar Mallorca? De beste reisgids voor dit Spaanse eiland

Mallorca wordt vaak aangeduid als de ‘parel van de Middellandse Zee’. Mallorca lokt met zon, zand en zee, maar heeft ook tal van andere charmes om het aan te bevelen. Van een kosmopolitische hoofdstad tot een prachtig binnenland, perfect voor verkenning.

Ga jij op reis naar Mallorca? En wil je graag goed voorbereid op vakantie gaan? Wij geven je de beste informatie over dit mooie, Spaanse eiland.

Het party eiland

Mallorca staat bekend als feest eiland. In de zomer komen hier duizenden Nederlanders, Duitsers en Britten om voor een week of langer te feesten. Niet zo gek, want het barst hier van de clubs.

De diepe turquoise van de Middellandse Zee, honderden kilometers kustlijn, afgelegen rotsachtige baaien en brede zandstranden. Een levendige en verfijnde hoofdstad, en natuurlijk, zo’n 300 dagen schitterende zon per jaar. Maken dit Baleareneiland onweerstaanbaar en de perfecte locatie voor jouw feest vakantie.

Altijd actief

Mallorca is nooit een plek geweest om achterover te leunen en dingen te laten gebeuren. In de beginjaren van de 21e eeuw is het eiland dan ook aanzienlijk opgefrist. Dit was in overeenstemming met de behoeften van een meer veeleisende reiziger. Er ontstonden boetiekhotels in Palma en het toeristenbureau stopte met het adverteren van zon, zee en sangria. Ze begonnen met de marketing van de verschillende activiteiten op het eiland.

Het gevolg? Dat het eiland inmiddels een echte mix biedt aan feest en activiteit. Je kan er nog steeds heen voor een week feest in de clubs en kroegen. Maar je hebt er ook buitenactiviteiten zoals fietsen, scooter rijden en strand activiteiten zoals surfen en water skiën.

Last minute naar Mallorca?

Zou je graag naar Mallorca gaan, maar heb je nog geen vlucht of hotel geboekt? Dan is een lastminute vlucht een goed plan. Deze vind je bijvoorbeeld via Laste-minute-Mallorcareisen.de, een website uit Duitsland over last minutes naar dit prachtige eiland.

Bezienswaardigheden in Mallorca

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen, maar in dit artikel geven we je graag wat speciale tips. Plekken en bezienswaardigheden die net wat specialer zijn dan de gewone kerk of de grote clubs.

Pretty Deià: beroemd om zijn literaire connecties

Terugkerend naar de kustweg, die op zich al een uitdaging is, is de volgende stop Deià, waarschijnlijk de meest aantrekkelijke stad van het eiland. Een mooie gemeenschap op een heuvel gebouwd van honingkleurige steen. Robert Graves, de Engelse dichter en romanschrijver, auteur van I, Claudius, ligt begraven op het kerkhof. Dit is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de regio Tramuntana in het noordwesten. Een favoriete bezigheid van de onafhankelijke reiziger, er zijn hier weinig stranden, maar een spectaculaire – en huiveringwekkende – weg maakt een fantastisch uitzicht mogelijk.

De treinreis naar Sollér

De stad Sóller is verbonden met Palma door een prachtige smalspoorlijn, met gepolijste houten rijtuigen die een uur durende reis door boomgaarden en vervolgens door het berglandschap prachtig maken. Een oude open tram in San Francisco-stijl rijdt vervolgens naar beneden naar de kust en de mooie haven van Port de Sóller in.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *