Vakantie in Monte Gordo(Portugal)

Vakantie in Monte Gordo(Portugal), is waar ik een stukje over ga schrijven. Maar ik zal me eerst eens even voorstellen. Mijn naam is Camiel Rooyakkers en ik schrijf regelmatig een stukje voor ElsaRblog. ElsaRblog is een lifestyle en foodblog met veel artikelen over favoriete vakantie bestemmingen.

In het voorjaar van 2019 hebben mijn vrouw en ik, onze vakantie genoten in Monte Gordo. Mede dankzij de corona perikelen, was dit voorlopig onze laatste vliegvakantie naar de zon. Waarom Monte Gordo? Wij houden beiden van zon, zee, strand, lekker eten en gezelligheid. Vanaf onze woonplaats Eindhoven, zijn er rechtstreekse vluchten naar Faro en omdat mijn vrouw Portugese is, willen we ook af en toe naar haar geboorteland.
Monte Gordo is een voormalig vissersdorp en ligt op ongeveer 45 minuten van het vliegveld van Faro. Het is de belangrijkste badplaats in de Oost-Algarve en ligt ongeveer 10km van de Spaanse grens.

In het voorjaar is het er nog rustig maar in de zomer wordt het overspoeld door de Engelsen en Spanjaarden. Monte Gordo is zo populair omdat het een uitgestrekt strand heeft van wel 15km. Daarnaast heeft het een gezellig centrum met talloze restaurantjes en terrasjes en zelfs en casino. Als wij op vakantie zijn, plannen we niets, dat is voor ons namelijk vakantie! Wel proberen we wat af te wisselen tussen strand en een activiteit.

We boeken altijd een hotel met logies en ontbijt, zodat we de rest van de dag niet gebonden zijn. Op die manier kunnen we zelf een keuze maken uit de vele restaurantjes en het heerlijke eten dat er geserveerd wordt. Voor ons verblijf van 10 dagen huurden we 2 fietsen waar we de hele vakantie gebruik van konden maken. Ja, er zijn zelfs fietspaden aangelegd in Monte Gordo en omgeving. 

Zo zijn we een dag naar het nabijgelegen Vila Real de Santo Antonio gefietst. Dit plaatsje ligt aan de Guadiana rivier. Als je met het pontje de oversteek maakt, kom je uit in Ayamonte en ben je in Spanje! Hier gaan de fietspaden gewoon verder. Na een dagje luieren aan het strand hebben we het boemeltreintje een bezoek gebracht aan het pittoreske Tavira.

Een echte aanrader is een uitstapje naar Sevilla (Spanje). Sevilla ligt op slechts 150km van Monte Gordo en heeft het grootste historisch centrum van Spanje. Deze stad hebben we bezocht via een georganiseerde excursie. Met een touringcar stop je bij verschillende bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sevilla en het Alcazar, het oudste koninklijk paleis in Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Zoals jullie merken is er genoeg te beleven in en rond Monte Gordo. Ik krijg alweer zin in de vakantie. En jullie?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *