Rondreizen in Noorwegen, de 5 must-sees

Als je veel vrije tijd of een lange vakantie hebt en graag alles wilt zien in een land, dan is een rondreis met een vouwwagen de perfecte manier om dit voor elkaar te krijgen. Ik ga jullie vertellen over Noorwegen en de plekken die je bezocht moet hebben voordat je Noorwegen weer verlaat.

Noorwegen is een ongelooflijk mooi land met heel veel mooie locaties die je eigenlijk gezien moet hebben, maar om alles goed te zien heb je aan één maand vakantie niet genoeg.

Noordkaap

Een locatie die je gezien moet hebben is de Noordkaap. Zoals de naam al zegt kun je de Noordkaap vinden in het noorden van Noorwegen en deze plek is bekend geworden door haar afbrokkelende klif geweldige uitzichten op een waarvan je geweldige plaatjes kunt maken. Daarnaast is dit een van de plekken in Noorwegen waar je het Noorderlicht het beste kunt bewonderen.

Geirangerfjord

Noorwegen staat bekend om haar vele fjorden, een daarvan is de Geirangerfjord. Een fjord die bekend staat om de mooie natuur en de indrukwekkende watervallen. Je kunt op verschillende manieren genieten van deze mooie fjord. Je kunt er wandelen, vissen en je kunt een tour krijgen met een boot. Dus zet je vouwwagen even aan de kant en geniet van de schoonheid van wat niet onderdoet voor een wereldwonder

Oslo

Ondanks dat je Oslo niet makkelijk kunt bezoek met je vouwwagen, zijn er hier genoeg must-sees te vinden. Waaronder bij het huis van de koning van Noorwegen. Hier vind elke dag de wisseling van de wacht plaats. In de zomer is dit helemaal mooi, als de Noorweegse militaire band de bewakers leidt richting het centrum van de stad. Een heel mooi gezicht!

Als je toch in Oslo bent moet je ook het Vigeland Park bezocht hebben. Een ongelooflijk mooi park waarin je meer dan 200 beelden van de kunstenaar Gustav Vingeland kunt vinden. Dus genieten van de mooie natuur en de beelden in een.

Kirkenes

De laatste must-sees die wij in dit artikel gaan uitlichten is het indrukwekkende ijshotel in Kirkenes. Helaas is dit hotel alleen te zien in de winter aangezien het grootste gedeelte van het hote gemaakt is uit ijs en sneeuw. Je kunt in dit hotel meerdere  ‘’snow suites’’ vinden waarin je met meer dan 20 personen slaapt. Je kunt natuurlijk ook even binnen kijken en dan lekker in je vouwwagen slapen.

Al met al zijn er ongelooflijk veel must-sees in Noorwegen. Bij je rondreis mag je ook zeker Bergen, Trondheim en Lillehammer niet overslaan. Alvast veel reisplezier gewenst!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.