Spanje

Spanje is een erg bekend vakantieland onder de Nederlandse en Belgische toeristen. Elk jaar vertrekken er tientallen miljoenen toeristen naar Spanje. Hiervan zijn er ongeveer 3,4 miljoen mensen Nederlands. Het staat erg bekend om haar stranden, de zee en natuurlijk het heerlijke weer. Het weer is er de gehele zomer heerlijk warm, er valt in de zomer daarom ook weinig tot geen regen. Dit is een van de grote redenen dat toeristen naar Spanje toe gaan. In Spanje is de massatoerisme begonnen door de Spaanse Costa’s. De Spaanse Costa’s zijn zo bekend onder toeristen omdat er van alles te doen is en je eigenlijk altijd in de buurt bent van de zee. Maar wat maakt Spanje verder nog z’n bekend en mooi vakantieland? Nou zoals al eerder verteld, staat het erg bekend om de mooie stranden en het heerlijke weer, verder kunt u genieten van heerlijke all-inclusive vakanties, het lekkere en goedkope Spaanse eten, waaronder dus de heerlijke Spaanse tapas. Ook is Spanje een erg gastvriendelijk land van haar inwoners. Maar ook zijn de feesten erg bekend onder toeristen.
Verder staat het land ook bekend om de wonderbaarlijke kunst en bouwwerken, van moslimpaleizen tot aan avant-garde steden. Ook heb je in Spanje erg mooie gebieden waar je kunt Zwemmen in de mooiste meren, je kunt fietsen door de bossen en wandelen over de bergen. Verder staat Spanje ook nog bekend om de mooie oude steden die het land kent. Een paar erg bekende steden hiervan zijn, Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla, Bilbao en Málaga. Daar komen jaarlijks miljoenen toeristen.

De hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid. Madrid is een erg mooie en grote stad. Ook heeft Madrid twee clubs in de hoogste competitie van Spanje spelen, namelijk Atletico Madrid en Real Madrid. Beide clubs komen ook uit in de grootste en bekendste competitie van Europa namelijk de Champions League. Ook zijn beide clubs een mooie bezienswaardigheid voor toeristen. Je kunt er wedstrijden bezoeken maar ook een rondleiding nemen door het stadion. Bij een rondleiding van de clubs krijg je dingen te zien als de kleedkamer van zowel de thuisspelende club als de tegenstander, de prijzenkast, de perskamer, een rondleiding door de gangen, hoe de spelers het veld op komen en nog veel meer. Verder beschikt Madrid over het koninklijk paleis, het Retiropark en de museumdriehoek. Het Retiropark heeft een oppervlakte van 118 hectare en heeft meer dan 15.000 bomen op die 118 hectare staan. Verder is het een groene oase van rust. Je kunt er heerlijk tot rust komen tussen de natuur. De museumdriehoek bestaat uit de volgende musea, Prado museam, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia.

Vakantie in Spanje


Spanje is dus een erg mooi vakantieland. Tegenwoordig nemen de meeste mensen een all-inclusive vakantie. Dit omdat je zelf dan eigenlijk niks hoeft te doen omdat alles al voor jou is geregeld. Bij all-inclusive Spanje kun je over een huisje of appartement huren over heel Spanje. De vakanties in Spanje zijn vaak niet heel duur omdat het een vrij goedkoop land is. Dat zorgt ervoor dat Spanje een erg gewild land is voor toeristen. Je hebt hele mooie vakantie gebieden in Spanje, waaronder de Spaanse Costa’s. De Spaanse Costa’s is eigenlijk de hele oost kant van Spanje, aan zee. Bij Tahaholidayhomespain.com kun je voor een lage prijs een vakantiehuisje huren in Spanje. De mooiste holiday homes in fraaie spaanse regio’s vind je daar.

Kijk voor leuke vakantiedeals op onderstaande website:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *