dingen om te doen op Mallorca

5 leuke dingen om te doen op Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca is al jaren een van onze populairste vakantiebestemmingen. Op dit grote eiland is er ontzettend veel te zien en te beleven. Van prachtige natuurgebieden tot prachtige cultuur. Graag delen we in dit artikel 5 leuke dingen om te doen om jouw vakantie op Mallorca onvergetelijk te maken!

Tip 1. Bezoek Pollenca

Het dorpje Pollenca is echt zo’n pittoresk dorpje waar je direct een vakantiegevoel krijgt. In dit dorp vind je gezellige pleintjes en culinaire restaurants. Door de enorme trap naar het kerkje te volgen heb je een prachtig uitzicht over het dorpje. Dit is absoluut een hotspot die je gezien moet hebben!

Tip 2. Huur een auto

De MA-10 is een prachtige weg van ruim 170 kilometer lang over het eiland. Een auto huren op Mallorca om deze mooiste route op Mallorca te volgen is dan ook absoluut een aanrader. Tijdens het rijden van deze route wordt je getrakteerd op indrukwekkende uitzichten. Het is erg leuk om een dagje van je vakantie heerlijk rond te toeren over het eiland. Denk er wel aan: een auto huren mallorca zonder creditcard is erg lastig. Ons advies is dan ook altijd om een creditcard mee te nemen.

Tip 3. Wandelen in Serra de Tramuntana

Ben jij een natuurliefhebber en hou je ervan om actief bezig te zijn? Dan is het maken van een wandeling in natuurpark Serra de Tramuntana absoluut een must-do tijdens je vakantie op Mallorca. Deze ruige bergketen staat op de UNESCO lijst en is prachtig om een wandeling te maken. Er zijn vele verschillende wandelpaden met uitzicht op prachtige dorpjes en de Middellandse Zee.

Tip 4. Ontspan op een van de vele strandjes

Mallorca staat garant voor een heerlijk zonnetje en veel mooie strandjes. Tijdens je vakantie op zoek gaan naar de leukste stranden van Mallorca om te ontspannen is absoluut een aanrader. Een van de populairste strandjes om heerlijk te ontspannen is Cala Varques.

Tip 5. Bezoek de hoofdstad

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het Spaanse eiland en is absoluut een bezoekje waard. Deze stad is zelfs erg populair voor stedentrips, dit geeft maar aan hoeveel de stad te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *