Wat zijn de meest bezochte kustgebieden van Spanje?

Onder Nederlanders is Spanje één van de meest bezochte landen van Europa. Niet alleen in de zomer is deze regio erg populair, maar ook in het voor- en najaar. In Spanje is het in deze maanden meestal veel zonniger dan in Nederland, met soms erg hoge temperaturen. Vooral voor strandvakanties is Spanje erg populair en geschikt. Spanje grenst namelijk aan alle kanten van het land aan de zee. Wat zijn de mooiste en meest populaire stranden van Spanje? Hieronder vind je alles over de kust van Spanje.

Costa Brava

De Costa Brava ligt het dichtst bij Nederland en is dus goed te bereiken met de auto. Mede hierdoor is dit een van de meest populairen kusten van Spanje. Je vind hier bekende, grote stranden zoals Lloret de Mar en Blanes, maar je kunt er ook veel rustige, kleinere strandjes vinden. Het ideale van deze kust is dat je makkelijk nog een dagje naar een mooie stad kunt gaan, zoals Barcelona dat dichtbij ligt. Je hebt aan de Costa Brava ook veel kleinere, gezellige vissersdorpjes waar je kunt verblijven. Dit gebied is dus meer dan alleen een hele toeristische bestemming.

De Balearen

Ten oosten van Spanje vind je de Balearen eilandengroep. Deze horen ook bij Spanje. Mallorca en Ibiza zijn de grootste eilanden van de groep. Hierdoor zijn ze ook de meest bekende. Hiernaast heb je ook nog Menorca en Formentera. Je kunt op deze eilanden terecht voor allerlei zonvakanties. Je hebt er grote stranden met leuke plaatsjes. Deze hebben vaak ook een uitgebreid nachtleven met allerlei leuke restaurants, clubs en nog veel meer. Je hebt ook rustigere dorpen en stranden, waar je heen kunt om lekker uit te rusten of met het gezin. De eilanden liggen middenin de Middellandse Zee, aan het fel blauwe water. Deze eilanden zijn daarom ook wel te vergelijken met mooie Griekse eilanden zoals Zakynthos en Corfu. Het voordeel is dat deze eilandengroep relatief een stuk dichterbij liggen en grote delen ervan nog niet heel populair zijn.

Costa del Sol

In het zuidelijke gedeelte van Spanje vind je de Costa del Sol. Omdat dit gebied zo ver ten zuiden ligt, is het er altijd erg zonnig. In de zomer dan het in Andalusië enorm warm worden. In het binnenland zeker, met temperaturen van boven de 40 graden. Net als de Costa Brava kun je vanaf de badplaatsen makkelijk een dagje naar het binnenland. Hier vind je prachtige grote steden zoals Granada en Sevilla. Ook kun je naar de kenmerkende, kleinere witte bergdorpjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *