Tips voor vakantie aan het Veluwemeer

De Veluwe is een prachtig natuurgebied in het midden van Nederland. Hier kan je lekker tot rust komen midden in de natuur en genieten van lange wandelingen door de bossen. Huur een fiets om een prachtige tocht mee te maken door de bossen en heidevelden van de Veluwe. Er zijn verschillende vakantieparken te vinden in dit gebied, waar je samen met je gezin kunt genieten van een welverdiende vakantie. Het Veluwemeer is een populaire toeristische trekpleister. Ook hier bevinden zich een divers aantal campings en jachthavens. Maar wat zijn nu de leukste activiteiten aan het Veluwemeer?

Boek een passend verblijf

Rondom het Veluwemeer zijn een aantal verschillende vakantieparken en hotels waar je een leuk verblijf voor het hele gezin kunt boeken. Je hebt hier de keuze uit een ruim aantal kamers voor verschillende prijzen. Je kan ervoor kiezen om hier een week, midweek of een aantal dagen te verblijven, volledig afhankelijk van je eigen wensen. Deze verblijven liggen allemaal vlak aan het meer, waardoor dit eenvoudig te bereiken is. Hotel Biddinghuizen is het aanraden meer dan waard. Vanuit je vakantieverblijf kan tevens je een aantal leuke plekken bezoeken die zich rondom het Veluwemeer bevinden.

Ontspannen aan het water

Het Veluwemeer is natuurlijk dé plek voor waterrecreatie. Hier kan je uren genieten door te zwemmen of juist lekker te zonnen. Neem een boek mee naar het meer en kom lekker tot rust. Omdat het water in het Veluwemeer maximaal slechts drie meter diep is, zal het water snel opwarmen, waardoor je hier eindeloos veel plezier aan beleeft. Ook kan je hier terecht om een watersport te beoefenen. Dit is vooral leuk om te doen wanneer het buiten lekker weer is. Huur hiervoor een waterfiets of een bootje en ga met z’n allen het meer op voor een onvergetelijke dag.

Bezoek een van de omliggende plaatsen

Rondom het Veluwemeer liggen een aantal leuke dorpjes die zeker de moeite waard zijn om een keer een bezoekje aan te brengen. Harderwijk of Nunspeet zijn leuke plekken om te shoppen of om uit eten te gaan. Verder bevindt zich in Harderwijk ook nog het Dolfinarium, het bekende dolfijnen verblijf, wat voor de kleinere kinderen hartstikke leuk is om te bezoeken. Daarnaast ligt ook het vissersdorpje Elburg in de buurt van het Veluwemeer. Het lijkt alsof je tijd hier heeft stilgestaan. Hier kan je ook een dagje rondkijken en genieten van de oude cultuur dit dorpje.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *