Vakantie in eigen land

Het zonnige weer zorgde ervoor dat veel mensen eropuit gingen. Verschillende strandgemeenten raden bezoekers aan met de fiets te komen of thuis te blijven. Toegangswegen naar de stranden zijn afgesloten in onder andere Zandvoort en Bergen en parkeerplaatsen bij Noordwijk en Bloemendaal aan Zee zijn vol.

Warm
Nederland zucht onder tropische temperaturen. Een record van het aantal dagen van temperaturen van meer dan 30 graden is al gebroken. Het KNMI verwacht acht tropische dagen. Dat aantal zit ruim boven het gemiddelde van vijf tropische dagen per jaar volgens het KNMI. Een eeuw geleden was er gemiddeld iets meer dan één tropische dag per jaar.

Regio
Voor een strandvakantie aan de Nederlandse kust zijn er een aantal regio’s: het zuidelijke deel van de kust is in Zeeland, met zijn lange zandstranden en idyllische havenplaatsen. Daarboven liggen Zuid- en Noord-Holland met Noordwijk, Scheveningen, Zandvoort en Bergen aan Zee als bekende badplaatsen.
In het noorden liggen de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog als een ketting. In het noorden van Nederland vormt de Waddenzee een heel bijzonder stuk Noordzee. In dit unieke natuurgebied dat wordt geregeerd door de getijden, zijn unieke flora en fauna te vinden. Vooral wadlopen is een heel bijzondere ervaring.

Accommodatie
Nederland heeft honderden kilometers kust aan de Noordzee. De Noordzee staat bekend om zijn eindeloze zandstranden, beschermende dijken en duinen en fantastische watersport mogelijkheden. Kortom: de Nederlandse kust is een ideale bestemming voor een vakantie aan of op het water. Een vakantie doorbrengen aan de Nederlandse kust kan op verschillende manieren. Er zijn talloze mooie campings te vinden langs de Nederlandse kust of een vakantiehuis Noord Holland of een appartement aan het strand of in de duinen.

Veel mensen vieren de vakantie aan de Noordzee vanwege de watersport mogelijkheden. Zeilen, windsurfen, kitesurfen, catamaran zeilen, waterskiën of over de golven scheren in een powerboot. De Noordzee is immens, evenals het aanbod aan watersporten. Op de Waddenzee heeft u ook de mogelijkheid om te gaan wadlopen. Landinwaarts vindt u duinlandschappen en polders die u per fiets kunt verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.