Vakantie in Holland

Ongeveer 12,8 miljoen Nederlanders gingen vorig jaar een of meerdere keren op vakantie, ongeveer 100.000 meer dan het jaar ervoor. De populairste vakantiebestemming blijft Duitsland, gevolgd door Frankrijk en Spanje. In Nederland zijn de badplaatsen aan de Noordzee het populairst. Het afgelopen jaar gingen Nederlanders in totaal zo’n 35,5 miljoen keer op vakantie. Het aantal vakanties in eigen land nam in 2019 al toe en voor dit jaar is een sterke toename van vakantiehuisjes Nederland te verwachten. Het aantal vakanties in het buitenland zullen door de restricties afnemen.

Buitenland
Wie op reis gaat naar het buitenland, zal zich goed moeten voorbereiden. Ga alleen naar landen met een geel reisadvies: reizen naar deze landen is verantwoord. Per 15 juni zullen voor een aantal landen binnen Europa de reisadviezen van oranje naar geel gaan. Dat betekent dat de gezondheidsrisico’s in deze landen vergelijkbaar zijn met die in ons land en dat Nederlanders hier ook welkom zijn. Drie Europese landen houden in ieder geval een oranje reisadvies: Zweden en het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Reizen buiten Europa wordt afgeraden om de risico’s op een nieuwe uitbraak te beperken.

Nederland
De Nederlandse campings en vakantieparken zullen juist meer vraag zien. In de voorgaande jaren lag de gemiddelde bezetting op 90 procent. Roompot, dat vakantieparken in Nederland aan zee en in het bos aanbiedt, verwacht een volledige boeking voor deze zomer. Vakantiehuizen zijn verreweg het meest gewild. Ook een overnachting in een chalet op Ameland is erg in trek.

Beperkingen
Alle typen accommodaties mogen op de meeste locaties vanaf 15 mei verhuurd worden. Voorwaarde is wel dat de huurders van de accommodatie geen gebruik hoeven te maken van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen. Particulieren, hotels, pensions en B&B ’s mogen per 15 mei alle slaapplaatsen verhuren. De terrassen mogen vanaf 2 juni open en restaurants en cafés hebben een protocol. Het maximaal aantal gereserveerde bezoekers is gelimiteerd tot 30 personen in een anderhalvemeter accommodatie.

2020 wordt een bijzonder vakantiejaar. De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Aan het weer hoeft het niet te liggen. De zomers zijn ook in Nederland warm tot zelfs tropisch. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *