Welke landen kan ik nu naar toe reizen?

Nu met de corona regels is het soms lastig om te bepalen naar welke landen je veilig kunt reizen. Sommige landen zijn wel toegankelijk maar hebben binnen het land strenge regels. Zo moet je bijvoorbeeld overal afstand houden en je mondkapje op. Ook is het niet zeker of de restaurants open zijn. Of andere bezienswaardigheden open zijn. Daarom is het belangrijk van te voren goed geïnformeerd te zijn om een tegenvaller te voorkomen. 

Wees goed voorbereid op de risico’s per land. Check voor alle belangrijke informatie ook het ministerie van buitenlandse zaken. Daar kun je een map vinden met alle landen waar naar toe gereisd mag worden. De landen worden beoordeeld via kleurcodes. De kleurcode groen betekent dat je mag reizen. In dit land zijn weinig besmettingen en er zijn goede veiligheidsregels aanwezig. Geel betekent dat er risico’s aanwezig zijn er zijn meerdere besmettingen. Ondanks dat is het toegestaan om te reizen. Bij code oranje mag je niet reizen tenzij noodzakelijk. En bij code rood mag je niet reizen vanwege ernstig aantal besmettingen. 

Landen met code groen

Ben je van plan op vakantie te gaan dan is het het verstandigst om naar een land te gaan met code groen. Er zitten enkele zonnige populaire vakantiebestemmingen tussen. Onder andere Italië is een fijn land om op vakantie te gaan. Er zijn weinig besmettingen veel mensen zijn gevaccineerd. Ook zijn er weinig strenge regels dus kan je alsnog flink genieten. Wil jij meer tips over optimaal genieten op vakantie kijk dan op inspiratiehopper.nl.

Landen met code geel

Landen met code geel kun je ook uitkiezen om op vakantie te gaan. De regels zijn redelijk mild. Veel bekende vakantielanden staan op deze lijst. Onder andere: Frankrijk, Malta, België, Kroatië en Zweden. Doe wel voorzichtig want er zijn meerdere besmettingen in deze landen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *