Je camperreis door Canada voorbereiden – zo doe je dat!


Zojuist besloten dat je met een camper door Canada wilt reizen? Maar geen idee waar je moet beginnen? Lees dan snel verder, want het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan!

Waar huur je een camper?

Om je droomreis te realiseren, begin je vaak met het zoeken van een (reis)organisatie. Want waar huur je nu eigenlijk een camper als je aan de andere kant van de wereld bent? En wil je alleen een camper huren of wil je liever een compleet pakket inclusief vlucht, eerste overnachting en uitgestippelde route? Bij veel Nederlandse reisorganisaties kun je zowel alleen een camper in Canada huren, als een complete pakketreis boeken. Kies in ieder geval een organisatie waar je een goed gevoel bij hebt. Lees bijvoorbeeld reviews om meer te weten te komen over de ervaringen van anderen. Zo krijg je een beter beeld van de organisatie!

Welke camper past bij jou?

Een camperreis door Canada bestaat uit veel meer dan alleen het rondrijden van de ene naar de andere plek. Omdat je ook in de camper leeft, is het belangrijk om rekening te houden met je wensen omtrent de inrichting en faciliteiten. Maar ook met de tijd van het jaar en het terrein waar je van plan bent om te rijden. Zo zijn er 4WD campers, waarmee je op de meest afgelegen plekken van Canada kunt komen. Uiteraard kun je ook gewoon gebruik maken van het goede wegennetwerk van Canada. In dat geval volstaat een 2WD camper prima. Verder is het mogelijk om van uiterste luxe te genieten in een grote camper met tweepersoonsbedden, uitgebreide keuken en verwarming of airco. Wil je het liever basic houden? Kies dan voor een budget campervan.

Beste reisperiode voor een camper rondreis in Canada

In principe kun je het hele jaar door Canada reizen, maar de beste tijd om er met een
camper rond te trekken is tussen maart en oktober. Wil je Canada echt op zijn mooist zien? Kies dan voor de maand september. In deze periode is het namelijk lekker rustig en zijn de bossen prachtig gekleurd. Deze nazomer wordt door de Canadezen ook wel ‘Indian Summer’ genoemd.

Oost of West Canada

Canada is te groot om alles in een keer te zien. Vraag jezelf dus af of je liever Oost of West Canada wilt zien. Gaat je voorkeur uit naar het bezoeken van steden? Kies dan voor Oost-Canada. Hier vind je bruisende steden als Toronto, Montreal en Ottawa. Ga je liever voor natuur en wildlife? Ga dan naar het Westen. Hier vind je indrukwekkende bergen, uitgestrekte bossen, schitterende meren, watervallen, gletsjers en nog veel meer.

Maak van te voren een duidelijk reisschema

Zodra je een keus hebt gemaakt tussen Oost of West Canada, kan het plannen beginnen! Om erachter te komen wat je echt niet mag missen tijdens je droomreis, is het slim om van te voren inspiratie op te doen. Koop bijvoorbeeld een reisgids of lees reisverslagen van anderen op websites en fora. Kijk vervolgens op Google Maps naar de afstanden en reistijd. Wij raden aan om in Canada niet meer dan 250 kilometer per dag te reizen. Reizen met een camper kost namelijk wat meer tijd, zeker wanneer je in de bergen rijdt. Door het aantal kilometers te beperken, houd je genoeg tijd over om te genieten van het prachtige land!

Tip: Zet je reisschema in een overzichtelijke spreadsheet. Noteer hierin welke dag het is, wat je gaat doen, hoeveel kilometer het is, wat de reisduur is en wat mogelijke campings zijn om te overnachten. Print het schema uit, zodat je het altijd bij de hand hebt.

Het avontuur begint met de voorbereiding!

Nu duidelijk is hoe jij het beste je camperreis door Canada kunt voorbereiden, kan het avontuur beginnen. Begin met het opdoen van inspiratie en ontdek wat de vele mogelijkheden zijn. Zodra je weet wat er allemaal te zien/doen is, kan de voorpret pas écht beginnen!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.