Kamperen in stijl: glamping

Glamping is de afkorting van glamorous camping en is de afgelopen jaren echt een nieuw rage geworden hier in Nederland en in andere landen. Het belangrijkste van glamping is dat alles gewoon voor je klaar staat bij aankomst. De accommodatie waarin je verblijft, is al compleet ingericht en is klaar voor gebruik. Vaak heb je dan ook toegang tot je eigen sanitaire voorzieningen en hoef je dus niet naar het toiletgebouw om met z’n allen gebruik te maken van de douches en toiletten. Ook heb je bij glamping vaak een hele mooie accommodatie waarbij je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt. Hierbij is de beleving het belangrijkste en is het belangrijkste dat de bestemming Instagram-waardig is.

De luxe en de beleving

De beginselen van glamping gaan terug naar 1900 en zijn ooit in Afrika begonnen. Mensen wilden graag op reis naar en door Afrika maar wilden wel in luxe slapen die ze thuis ook gewend waren. Om in te spelen op de wensen van de toeristen werden er safaritenten neergezet die heel luxe waren en ook compleet ingericht waren. Toen al werd het luxe met de beleving samengevoegd en was daarmee de vroegste vorm van glamping. Vanaf 2009 werd het ook in Nederland een ding en in 2015 was het echt razendpopulair. De meeste campings zijn meegegaan met deze vorm van kamperen en bieden verschillende glamping mogelijkheden.  

Op een luxe manier kamperen

Het verschil tussen kamperen en glamping zit dus in het feit dat met kamperen je zelf je tent moet opzetten en inrichten en dit bij glamping al voor je gedaan is. Ook zul je tijdens je kampeervakantie de sanitaire voorzieningen met de andere campinggasten moeten delen. Bij glamping heb je dit gewoon voor jezelf. Het is dus gewoon kamperen zonder dat je de luxe die je gewend bent op te geven. Als je wel graag weg wilt en wel graag in de natuur wilt zijn, maar in een tent of caravan zitten niet je ding is, dan is glamping de perfecte oplossing voor jou.

Memorabele vakantie

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk dat deze vakantie memorabel is en dan vooral om de positieve momenten. Bij glamping heb je een unieke en bijzondere ervaring en geeft dit ook nog een exclusief en authentiek gevoel. Glamping is het kamperen van vroeger toen je klein was, combineren met de luxe die je nu dagelijks en op vakantie normaal gesproken gewend bent. Deze vorm van kamperen is eigenlijk wel voor iedereen geschikt die gewoon makkelijk op vakantie wil en hier best wat meer voor neer wil leggen. Het is ook voor gezinnen handig. Kinderen kunnen gelijk op zoek naar nieuwe vriendjes of vriendinnetjes en jijzelf kunt heerlijk tot rust komen. Het scheelt ook weer ruzie met bijvoorbeeld de tent opzetten.   

Verschillende soorten accommodaties

Er zijn verschillende soorten glamping accommodaties. Dit kunnen safaritenten zijn, maar ook lodges, boomhutten, strandhuisjes, tiny houses, wijnvaten en luxe stacaravans behoren tot de mogelijkheden. Het is dan maar net wat je er zelf voor over hebt op het gebied van geld en welke voorzieningen je precies wilt. Voor een luxe lodge betaal je natuurlijk wat meer dan een stacaravan. Het voordeel van zo’n glamping accommodatie is wel dat regen je vakantie niet echt zal verpesten. Je zit namelijk heerlijk droog en hoeft je niet zorgen te maken dat de accommodatie de regen niet tegen zal houden. 

Het verschil tussen kamperen en glamping

Een echte kampeerder kiest dit type vakantie vooral om weer in aanraking met de natuur te komen en soort van back to basic te gaan. Iemand of een gezin dat voor glamping kiest juist voor een luxe vakantie en zal op een camping voor gezinnen te vinden zijn in een luxe tent of bungalow. Iemand die voor glamping kiest, wil waarschijnlijk liever niet met een toiletrol de halve camping over moeten lopen om bij het toiletgebouw te komen. Een echte kampeerder maakt dit niets uit en vindt waarschijnlijk dat dit bij het echte kamperen hoort.    

Lees de reviews online

Je kunt overal in de wereld een glamping accommodatie huren. Of je nu voor Amerika, Frankrijk, Spanje of Nederland wilt kiezen, er is voor iedereen wat wils. Glamping kan al vanaf een paar honderd euro en kan oplopen tot een paar duizend euro. Het hangt er dan maar net vanaf wat je zelf wilt en wat je ervoor kwijt wilt. Er zijn veel accommodaties te vinden en ook veel verschillende soorten. Je kunt de accommodaties online bekijken en ook de reviews lezen om te bekijken of het wat voor je is. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *